Elicoptere AW119Kx. Portugalia, contract pentru achiziția mai multor aparate

Darius Muresan |
Data publicării:

Portugalia va achiziționa mai multe elicoptere AW119Kx Koala.

Forțele Aeriene Portugheze au comandat cinci elicoptere de tipul AgustaWestland AW119Kx Koala pentru o serie de operațiuni de asistență.

Acordul, anunțat de producătorul Leonardo la 18 octombrie, este evaluat la aproximativ 20 de milioane de euro, informează janes.com. În afacere sunt există o opțiunie pentru încă două elicoptere. Producția va avea loc la sediul Leonardo din Philadelphia, Statele Unite.

Ministerul Apărării Naționale din Portugalia a ales AW119Kx pentru a înlocui elicopterele Alouette III ale forței aeriene care sunt utilizate încă din 1963. Leonardo a câștigat licitația pentru modelul AW119Kx Koala în dauna celor de la Airbus, care au propus modelul H125.

Elicopterele AW119Kx vor fi utilizate pentru diferite misiuni precum instruirea, evacuarea medicală, transportul de trupe, misiuni de căutarea și salvarea. Totodată, elicopterele pot fi folosite și în lupta împotriva incendiilor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel