Elicopter rusesc, prăbușit în judeţul Maramureș (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Un elicopter K 26, producţie rusească, folosit la noi în ţară în misiuni aviochimice (stropire cu soluţii, fertilizare, combaterea dăunătorilor) a fost găsit prăbuşit în zona montană din localitatea Săpânţa, judeţul Maramureş. În apropiere de epavă a fost găsit și trupul neînsuflețit al unei persoane, cel mai probabil pilotul aparatului de zbor. 

La fața locului a sosit o echipă de criminaliști din Baia Mare, a anunțat jurnalistul maramureșean Vasile Dale, pe site-ul său. Din primele cercetări, decesul ar fi survenit în urmă cu aproximativ 24 de ore, în cursul zilei de miercuri. Până în prezent, bărbatul nu a fost identificat.

Anchetatorii spun că e un elicopter tip Kamov Ka-26, de fabricație sovietică, folosit în misiuni aviochimice, în agricultură, pentru stropire cu soluții, fertilizare sau combaterea dăunătorilor. În acest caz, elicopterul ar fi putut fi folosit, cel mai probabil, la traficul cu țigări, mai ales că nu are niciun însemn de înmatriculare, spun surse din anchetă.

Descoperirea a fost făcută joi, 9 mai, de către un cioban. Lângă epava elciopterului a fost găsit trupul neînsufleţit al unui bărbat, cel mai probabil pilotul aparatului de zbor. Zona în care a avut loc accidentul aviatic este una greu accesibilă. Iniţial s-a crezut că bărbatul găsit decedat s-a prăbuşit cu parapanta, dar în pădure a fost găsită şi epava elicopterului.

(w670)

Aparatul de zbor nu avea niciun însemn, fapt care poate dovedi ipoteza că pilotul a violat spaţiul aerian român. Nu se cunoaşte identitatea bărbatului decedat Cadavrul bărbatului găsit decedat a fost transportat la morga Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei pentru efectuarea necropsiei.

„Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în zona Săpânţa, a fost găsită o persoană decedată. Până în prezent, aceasta nu a fost identificată. Se efectuează cercetări pentru identificarea persoanei şi stabilirea circumstanţelor în care a survenit decesul'', a precizat Florina Meteş, purtătoare de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş.

Poliţiştii de la Inspectoratul de Poliţie al judeţului Maramureş au întocmit dosar penal şi desfăşoară cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel