Elicopter Mi-8 al Forțelor Armate ale Ucrainei s-a prăbușit

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Un elicopter militar de tip Mi-8 s-a prăbuşit în noaptea de miercuri spre joi lângă satul Sestriatyn, raionul Radyvyliv din regiunea Rivne, regiune din vestul Ucrainei, a anunţat Armata ucraineană, potrivit Reuters şi Ukrinform.net.

Potrivit autorităţilor de la Kiev, toţi cei patru membri ai echipajului au decedat în urma accidentului.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, i-a ordonat șefului Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, Ruslan Khomchak, să investigheze circumstanțe producerii accidentului militar.

„S-a întâmplat nu în timpul unei lupte, ci într-un zbor de instrucție. Înțeleg riscurile serviciului militar pe timp de pace, dar în timpul exercițiilor militare armata noastră nu trebuie să piardă oameni", a spus Zelenski, citat de serviciul său de presă. Potrivit agenției UNIAN, printre victimele prăbușirii elicopterului se află comandantul unei unități de aviație din regiunea Lvov.

Forţele armate ucrainene nu au anunţat cauza producerii evenimentului.

Accidentele în timpul zborurilor de antrenament nu sunt rare în Ucraina. În luna decembrie, un pilot a murit după prăbuşirea unui avion de vânătoare Su-27, la două luni după ce un alt accident în care a fost implicat acelaşi model de avion s-a soldat cu doi morţi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel