Elbit vinde drone Hermes 900 către o țară din Asia

Eduard Pascu |
Data publicării:
Drona Hermes 900  Sursa foto: Fortele Armate Israeliene
Drona Hermes 900 Sursa foto: Fortele Armate Israeliene

Elbit Systems a anunțat astăzi că a încheiat un contract de aproximativ 300 de milioane de dolari cu o țară din Asia pentru a furniza drone Hermes 900. Contractul va fi executat pe o perioadă de cinci ani.

Conform contractului, Compania va furniza drone Hermes 900 și subsistemele asociate, precum și servicii de întreținere și asistență. Până în prezent dronele Hermes 900 sunt prezente, în 12 țări, se arată într-un comunicat al companiei.

Bezhalel Machlis, președinte Elbit Systems, a declarat că ”Există o cerere continuă de integrare a sistemelor fără pilot pentru a face față unei varietăți tot mai mari de nevoi operaționale. Portofoliul nostru operațional de capabilități autonome, în toate domeniile de operare, ne poziționează pentru a răspunde acestor nevoi”.

Elibit nu a făcut public numele țării cu care a semnat contractul.

Deprecizat că în prezent, Elbit produce componente pentru vehiculele aeriene fără pilot la o facilitate din Bacău.

Compania are în portofoliu două drone tactice Hermes 450 și Hermes 900, dar și alte tipuri de vehicule aeriene fără pilot cu utilizare în viața civilă sau militară.

Drona Hermes 900 dispune de capacități pentru mai multe misiuni și multi-sarcină, cu o capacitate de încărcare utilă de 350 kg. Hermes 900 este capabil să efectueze misiuni pentru dominarea zonei de culegere de informații, supraveghere, achiziție de ținte și recunoaștere. 

Hermes 900 poate fi, de asemenea, utilizat pentru sprijin la sol și misiuni de patrulare maritimă, precum și pentru operațiuni integrate cu mai multe platforme și senzori.

Performanță Hermes 900:

Greutate la decolare - 1.180 kg

Sarcina utilă maximă - 350 kg

Autonomie - până la 36 de ore

Plafon de zbor - 9.000 de metri

CITEȘTE ȘI: Drone made în România. Elbit a anunțat că va deschide o fabrică de UAV-uri în România (Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel