Elbit Systems va asigura înființarea și funcționarea Centrului internațional de formare pentru zbor al Forțelor Aeriene Elene

Cătălin Costea  |
Data publicării:

Pe 18 aprilie 2021, compania israeliană Elbit Systems a informat, în contiuarea anunțului din 5 ianuarie, că i-a fost atribuit contractul în valoare de aproximativ 1,65 miliarde de dolari pentru înființarea și funcționarea Centrului internațional de formare pentru zbor al Forțelor Aeriene Elene, ca parte a unui acord încheiat între ministerele de resort din Israel și Grecia.  

Conform contractului, Elbit Systems va furniza avioane noi de antrenament M-346 și va întreține întreaga flotă de antrenament, compusă din zeci de avioane M-346 și T-6, pentru o perioadă de aproximativ 20 de ani. În plus, compania va asigura cele mai noi și avansate tehnologii de avionică virtuală încorporată (EVA) la bordul aeronavelor de antrenament, va livra simulatoare de zbor în rețea și o serie de stații de formare la sol (GBTS), precum și un sistem de comandă și control destinat gestionării eficiente a operațiunilor de instruire în zbor.

Bezhalel Machlis, președinte și CEO al Elbit Systems, a declarat: „Suntem onorați că am primit acest contract pentru a oferi o capabilitate atât de importantă Forțelor Aeriene Elene. Această atribuire a contractului atestă poziția de lider pe care o deținem în domeniul soluțiilor de formare a pilotului, oferind cunoștințe testate și tehnologii dovedite care îmbunătățesc pregătirea operațională și reducând în același timp costurile. "

Atribuirea contractului survine mai multor programe și contracte majore în care Elbit Systems s-a implicat în ultimii doi ani, inclusiv selecția pentru capabilitățile de instruire încorporate pentru avionul T-7 Red Hawk al Forțelor Aeriene ale SUA, un contract similar pentru Marea Britanie, livrarea unui centru de pregătirea a misiunii la nivel de brigadă și grupare de luptă din cadrul Forțelor israeliene de Apărare și un contract pentru furnizarea de simulare de zbor cu elicopterul pentru Ministerul Apărării din Italia.

Din 2016, Elbit Systems și partenerul său american KBR, furnizează servicii de achiziții, operațiuni și întreținere pentru programul de formare de bază pentru zbor al Royal Air Forces, care operează aeronave de trei tipuri diferite.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel