Generalul Curtis M. Scaparrotti, decorat de Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş (Foto)

S.I. Catalin / 14 feb 2019 / 19:59

Generalul Curtis M. Scaparrotti, Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR), a fost decorat de ministrul Apărării naţionale, Gabriel Leș.

Într-o postare pe pagina de Facebook a ministrului Apărării este precizat faptul că generalul american Curtis M. Scaparrotti a fost decorat cu „Ordinul Național Steaua României, în grad de Mare Ofițer, pentru militari, de pace". 

„În numele României, am înmânat domnului General Curtis M. Scaparrotti, Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR), "Ordinul Național Steaua României, în grad de Mare Ofițer, pentru militari, de pace".", scrie ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leș.

Ministrul Apărării a ţinut să precizeze că distincția a fost oferită pentru consolidarea apărării aliate de care beneficiază România.

„Distincția a fost oferită în semn de înaltă apreciere pentru sprijinul acordat României în contextul consolidării posturii de apărare și descurajare aliată, precum și pentru susținerea inițiativelor țării noastre.", mai precizează Gabriel Leș.

Distincția a fost acordată la propunerea Ministerului Apărării Naționale, consacrată prin decret prezidențial, contrasemnat de Prim-Ministrul României.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy