Eduard Hellvig, directorul SRI, discuții în Parlament despre criza de la granițele României generată agresiunea Rusiei

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Eduard Hellvig, directorul SRI. Sursă foto: Serviciul Român de Informații
Eduard Hellvig, directorul SRI. Sursă foto: Serviciul Român de Informații

Directorul SRI va fi prezent azi în Parlamentul României unde va discuta criza majoră de securitate de la granițele României, după ce Federația Rusă a recunoscut așa-zisele republici autoproclamate din Donețk și Luhansk din estul Ucrainei.

Amintim că pe data de 15 februarie Preşedintele Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii, senatorul Cristian Chirteş, a transmis o invitaţie directorului SRI, Eduard Hellvig, la şedinţa Comisiei din data de 22 februarie a.c., ora 13.30, pentru a discuta situaţia de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO.

Audierea directorului SRI are loc într-un moment extrem de tensionat în regiunea Mării Negre. Acesta va discuta în Parlamentul României despre situația de securitate actuală din regiune și de pe Flancul Estic al NATO.

Amintim că în cursul zilei de ieri președintele rus Vladimir Putin, după un discurs profund revizionist, a semnat decretele de recunoaștere a așa-ziselor Republici Populare din Donețk și Lugansk.

Decretele stabilesc cadrul legal pentru ca Armata rusă să intervină de jure în Ucraina, după ce de facto susține forțele separatiste care luptă împotriva Kievului de mai bine de opt ani.

Separatiștii din Ucraina și-au proclamat independența, cu sprijin financiar și militar din partea Federației Ruse, în 2014, imediat după ocupare și apoi anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Moscova.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel