Echipajul avionului Mirage 2000 a fost găsit

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Cei doi membri ai echipajului avionului  Mirage 200, care a dispărut de pe radare miercuri, înainte de prânz, la scurt timp după decolarea sa de la baza aeriană Nancy-Ochey (Departamentul Meurthe-et-Moselle), în estul Franţei, au fost găsiţi morţi, a anunţat Florence Parly, ministrul francez al Apărării, citat de publicaţia Le Figaro.

Ministrul francez al Apărării a anunţat prin intermediul unui comunicat postat pe Twitter că cei doi piloţi, care aveau peste 2000 de ore de zbor în total, căpitanul Baptiste Chirié şi locotenentul Audrey Michelon, au fost găsiţi morţi joi seară, la mai mult de 34 de ore de la momentul prăbuşirii avionului. Cauza exactă a accidentului nefiind încă stabilită până la acesta oră. 

Cei doi piloţi însumau peste 2000 de ore de zbor

Căpitanul Baptiste Chirié avea în total 24 de misiuni și 940 ore de zbor, iar locotenentul Audrey Michelon avea la active 97 de misiuni și 1250 ore de zbor, mai spune Le Figaro.

„Operaţiunea de căutare a aeronavei Mirage 2000-D, care a dispărut de pe radare miercuri dimineaţă, a dus din păcate la confirmarea decesului celor doi membri ai echipajului, căpitanul Baptiste Chirié şi locotenentul Audrey Michelon", a transmis Florence Parly.

,,Întreaga comunitate a Apărării este astăzi în doliu", scrie ministrul, prezentând ,,condoleanţe familiei, apropiaţilor şi fraţilor de arme ale militarilor decedaţi".

Florence Parly urmează să se ducă vineri la baza aeriană de la Nancy-Ochey (Meurthe-et-Moselle), baza aeronavei. Ea va fi însoţită de şeful Statului Major al Armatei aerului, generalul Philippe Lavigne.

Avionul de vânătoare a dispărut de pe radare miercuri, în jurul orei locale 11.00, după ce a decolat de la baza militară Nancy-Ochey din Meurthe-et-Moselle pentru a efectua un zbor de antrenament. Epava aeronavei a fost găsită în zona Mignovillard din estul Franţei, la o înălţime de aproximativ 1.000 de metri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel