Echipa militară și-a încheiat misiunea la Spitalul Județean din Deva. Conducerea a fost preluată de personal civil

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: MApN
Sursă foto: MApN

Echipa militară a Spitalului Județean de Urgență Deva a predat joi, 7 mai, conducerea unității sanitare unei echipe manageriale civile.

Potrivit unui comunicat al MApN, emis către DefenseRomania, în perioada deținerii conducerii militare, echipa condusă de locotenent - colonelul medic Constantin Marinel Vlase a organizat activitatea medicală prin comasarea anumitor secții și regruparea acestora pe anumite paliere pentru eficientizarea circuitelor epidemiologice și a fluxului de pacienți.

De asemenea, au fost constituite stocuri de materiale sanitare și echipamente individuale de protecție, iar activitatea de distribuție a bunurilor materiale s-a executat eșalonat către secțiile spitalului. Totodată, au fost reconfigurate spațiile de depozitare a acestora pe categorii de bunuri și a fost efectuată instruirea personalului pe linia echipării/dezechipării echipamentelor de protecție individuală.

 

Spitalul Județean din Deva, operațional după măsurile conducerii militare



La preluarea conducerii unității medicale, în data de 8 aprilie, echipa managerială a dispus dezinfecția terminală în spațiile interioare și exterioare ale spitalului și configurarea circuitelor funcționale. În urma adoptării acestor măsuri, spitalul a devenit operațional, în data de 13 aprilie, și a avut capacitatea de a gestiona toate solicitările de internare a pacienților confirmați SARS COV 2.

De asemenea, de la data ieșirii spitalului din carantină și reluarea activității medicale specifice, nu au mai fost înregistrate cazuri de infectare în rândul personalului medical, iar începând cu data de 1 mai, numărul pacienților vindecați și externați a depășit constant numărul celor internați.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel