E oficial: Italia va produce milioane de doze de vaccin rusesc Sputnik V. Germania și Franța negociază și ele cu Moscova

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Imagini din timpul transportului ajutorului medical din Rusia către Italia, sursă foto: Zvezda TV, canalul Ministerul Apărării rus
Imagini din timpul transportului ajutorului medical din Rusia către Italia, sursă foto: Zvezda TV, canalul Ministerul Apărării rus

Italia va produce în fiecare lună, începând din mai, 10 milioane de doze din vaccinul rusesc anti-COVID-19 Sputnik V, a declarat marţi Alexandr Gintsburg, directorul centrului Gamaleia, institutul care a dezvoltat acest vaccin, relatează agenţia de presă Agepres, care citează Interfax și EFE.

''Producţia este în curs de implantare pe teritoriul Italiei, cu siguranţă în cantităţi mari. Începând din luna mai producţia va fi de 10 milioane de doze pe lună'', a spus Gintsburg.

Compania farmaceutică italiano-elveţiană Adienne Pharma & Biotech şi Fondul suveran rus (RDIF), care deţine patentul producţiei vaccinului Sputnik V, au anunţat pe 8 martie semnarea unui acord pentru fabricarea acestui vaccin în Italia.

Potrivit directorul centrului Gamaleia, Rusia se află ''în prima fază a negocierilor pentru o posibilă lansare a acestui vaccin de asemenea în alte ţări europene, inclusiv Germania şi Franţa''. Directorul RDIF, Kirill Dmitriev, declarase luni că acest organism a ajuns la acorduri pentru producerea vaccinului anti-COVID-19 Sputnik V "cu societăţi din Italia, Spania, Franţa şi Germania", în aşteptarea omologării acestuia în Uniunea Europeană.

RDIF a semnat până în prezent contracte cu vreo zece companii farmaceutice, din Brazilia, China, Iran, Coreea de Sud, Kazahstan şi Belarus, pentru producţia în total a circa 1,4 miliarde de doze de vaccin Sputnik V.

Acest vaccin încă nu a fost autorizat în UE, dar EMA a anunţat la 4 martie că a început să-l examineze, iar ulterior autorităţile ruse s-au declarat pregătite să furnizeze doze pentru 50 de milioane de europeni, începând din iunie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel