Eșecurile inregistrate de sistemele ruseşti S-300 și Panţîr-S1, determină Siria să caute alternative în China

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistemul chinez de apărare împotriva rachetelor FD-2000
Sistemul chinez de apărare împotriva rachetelor FD-2000

Potrivit site-ului chinez de știri Sina.com, după mai multe atacuri reuşite ale forţelor aeriene israeliene (IAF) asupra mai multor instalaţii militare iraniene şi siriene din Siria, situaţii în care sistemele ruseşti S-300 și Panţîr-S1 sau dovedit ineficiente, Damascu pare să fie interesat de sistemele FD-2000 fabricate de China (versiunea de export a sistemului mobil avansat antirachetă HQ-9).

Rusia a furnizat Siriei sisteme de apărare antiaeriană Pantsir-S1 și S-300, dar nu chiar cea mai recentă versiune, folosește o nouă generație de radar pentru interceptarea și urmărirea țintelor aeriene, iar sistemele electronice vechi instalate pe acestea sau dovedit a fi ineficiente în situaţiile în care trebuiau să apere spaţiul aerian sirian.

Potrivit Army Recognition, prima generație de sisteme ruseşti S-300 este capabilă să distrugă rachetele tactice aflate pe o rază de 300 km şi la o altitudine maximă de 30.000 m.

Sistemul Panţîr-S1 este un sistem combinat de arme / rachete cu autopropulsie, construit în Rusia, care este amplasat pe camioane 8x8. Sistemul de tunuri transportabile / SAM include până la 12 rachete sol-aer 57E6 dispuse în două grupuri cu 6 lansatoare pe turelă și o pereche de tunuri de 30 mm. Sistemul dispune de un radar capabil să detecteze ținte aeriene aflate pe o rază cuprinsă între 20-30 de kilometri.

China ar putea livra Siriei sistemul antiaerian de rachete FD-2000

Versiunea de export a sistemului HQ-9, FD-2000 este un sistem de rachete antiaerian cu raza medie şi lungă de acţiune, proiectat şi fabricat de CPMIEC, o companie din industria de apărare a Chinei. Sistemul HQ-9 este proiectat pentru a intercepta și distruge aeronave, rachete de croazieră, rachete aer-sol și rachete balistice tactice. Rachetele folosite de sistemul antiaerian de rachete FD-2000 pot atinge o viteză maximă de 4.2 Mach și pot lovi ţinte aflate pe o rază de maxim 125 km şi la altitudini de până 27 km.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel