Eșecurile inregistrate de sistemele ruseşti S-300 și Panţîr-S1, determină Siria să caute alternative în China

S.I. Catalin / 01 Martie 2020 / 17:00
Sistemul chinez de apărare împotriva rachetelor FD-2000
Sistemul chinez de apărare împotriva rachetelor FD-2000

Potrivit site-ului chinez de știri Sina.com, după mai multe atacuri reuşite ale forţelor aeriene israeliene (IAF) asupra mai multor instalaţii militare iraniene şi siriene din Siria, situaţii în care sistemele ruseşti S-300 și Panţîr-S1 sau dovedit ineficiente, Damascu pare să fie interesat de sistemele FD-2000 fabricate de China (versiunea de export a sistemului mobil avansat antirachetă HQ-9).

Rusia a furnizat Siriei sisteme de apărare antiaeriană Pantsir-S1 și S-300, dar nu chiar cea mai recentă versiune, folosește o nouă generație de radar pentru interceptarea și urmărirea țintelor aeriene, iar sistemele electronice vechi instalate pe acestea sau dovedit a fi ineficiente în situaţiile în care trebuiau să apere spaţiul aerian sirian.

Potrivit Army Recognition, prima generație de sisteme ruseşti S-300 este capabilă să distrugă rachetele tactice aflate pe o rază de 300 km şi la o altitudine maximă de 30.000 m.

Sistemul Panţîr-S1 este un sistem combinat de arme / rachete cu autopropulsie, construit în Rusia, care este amplasat pe camioane 8x8. Sistemul de tunuri transportabile / SAM include până la 12 rachete sol-aer 57E6 dispuse în două grupuri cu 6 lansatoare pe turelă și o pereche de tunuri de 30 mm. Sistemul dispune de un radar capabil să detecteze ținte aeriene aflate pe o rază cuprinsă între 20-30 de kilometri.

China ar putea livra Siriei sistemul antiaerian de rachete FD-2000

Versiunea de export a sistemului HQ-9, FD-2000 este un sistem de rachete antiaerian cu raza medie şi lungă de acţiune, proiectat şi fabricat de CPMIEC, o companie din industria de apărare a Chinei. Sistemul HQ-9 este proiectat pentru a intercepta și distruge aeronave, rachete de croazieră, rachete aer-sol și rachete balistice tactice. Rachetele folosite de sistemul antiaerian de rachete FD-2000 pot atinge o viteză maximă de 4.2 Mach și pot lovi ţinte aflate pe o rază de maxim 125 km şi la altitudini de până 27 km.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy