După retragerea trupelor ucrainene din Avdiivka, forţele ruse de ocupaţie au încercat un asalt asupra Robotyne (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forţele Armate Ucrainene au respins o ofensivă rusă în sectorul Zaporojie, în apropiere de satul Robotyne. Informaţiile au fost publicate pe canalul de Telegram al ''Comandamentului Operațional Vest''. Rușii au încercat să ia cu asalt pozițiile ucrainene la vest de Verbove și Robotyne, în regiunea Zaporojie. Forţele ruse de ocupaţie au angajat în ofensivă aproximativ 30 de vehicule blindate și un număr mare de personal.

Amintim că, Forțele Armate Ucrainene s-au retras din Avdiivka pe fondul unor lupte grele, marcând un câștig semnificativ pentru forțele rusești. Avdiivka are o importanță strategică, servind drept poartă de acces către orașul Donețk ocupat de ruși.

Capturarea Avdiivka de către forţele ruse de ocupaţie subliniază provocările cu care se confruntă acum Ucraina în fața numărului mare de trupe pe care Armata rusă le aruncă în luptă. Retragerea trupelor ucrainene din Avdiivka are loc în urma unor lupte grele și a unei penurii de muniție.

La scurt timp după retragerea din Avdiivka, militarii ucraineni au respins patru atacuri consecutive în zona liniei de front din Zaporojie.

În plus, materialul video publicat de ''Comandamentul Operațional Vest'' surprinde momentul în care mai multe blindate ruseşti sunt distruse, inclusiv tancuri T-55 şi transportoare blindate BTR-82A.

Trebuie remarcat faptul că forţele ruse au suferit pierderi grele datorită acțiunilor prompte ale unităților de apărare și de recunoaștere aeriană ale armatei ucrainene.

Militarii ucraineni au distrus aproximativ 18 unități de echipament, inclusiv trei tancuri, cu ajutorul dronelor FPV. În plus, invadatorii au pierdut aproximativ 70 de militari, iar 80 au fost răniți.

Publicaţia ucraineană Militarnyi a raportat anterior că soldații Brigăzii 128 au respins un atac al trupelor rusești și au capturat 11 militari ruşi în zona liniei de front Zaporojie .

Trupele ucrainene au reușit să oprească cu succes atacul invadatorilor în apropierea pozițiilor ucrainene, avariind cu foc de artilerie vehiculele blindate rusești care înaintau. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel