După retragerea avioanelor F-15 Eagles din Okinawa, Statele Unite ar urma să desfăşoare mai multe F-22

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Japonia continuă să monitorizeze îndeaproape acțiunile Chinei și ale Coreei de Nord în regiune. La fel și SUA. După ce SUA au anunțat că avioanele F-15 Eagles ale U.S. Air Force vor fi retrase din Okinawa, ministerul japonez al Apărării a anunțat că mai multe aeronave F-22 Raptor vor fi desfăşurate aici.

Baza aeriană Kadena de pe insula Okinawa găzduiește mai multe avioane ale U.S. Air Force. SUA și statele aliate din regiune desfăşoară în aceste zilele exerciţii militare cu peste 240 de aeronave. Taiwanul participă, de asemenea, la exerciții.

Aceste exerciții includ zboruri de antrenament continuu timp de 24 de ore. Aproape întreaga gamă de aeronave vor lua parte la aceste exerciţii, inclusiv F-35. SUA vor ridica în aer peste 100 de avioane militare în următoarele zile.

Desfășurarea avioanelor F-22 la Okinawa are loc în condițiile în care Statele Unite nu s-au decis încă exact ce aeronave vor înlocui avioanele F-15 de la Baza Aeriană Kadena, potrivit AeroTime.

Mai multe avioane de vânătoare F-22 Raptor ale U.S. Airi Force vor fi desfășurată temporar în Japonia pentru a înlocui avioanele de vânătoare F-15, care sunt în curs de retragere - decizia este pusă sub semnul întrebării de unii legislatorii americani. 

La 28 octombrie 2022, Escadrila 18 a USAF, desfăşurata la baza aeriană Kadena de pe insula Okinawa, a anunțat că cele două escadrile de avioane de vânătoare F-15, aduse în Japonia din 1979, vor fi retrase progresiv pe parcursul a doi ani, începând cu 1 noiembrie 2022.

Ministrul japonez al Apărării a confirmat că avioanele F-22 Raptor vor înlocui momentan, prin rotaţie, avioanele F-15. Adică șase luni vor fi la bază, după care vor fi trimise alte aeronave de la alte baze. Nu există informații exacte cu privire la numărul de avioane F-22 pe care SUA le vor trimite în Okinawa.

Avioanele F-15C/D Eagle se află la desfăşurate la Baza Aeriană Kadena de mai bine de 30 de ani. Acestea sunt mai vechi decât multe dintre aeronavele pe care le operează U.S. Air Force în prezent.

Pe fondul înzestrării armatei chineze cu avioane de luptă mai moderne este logic ca SUA să dispună desfăşurarea unor aeronave mai moderne în regiune, precum F-22.

Ben Lewis, un analist în domeniul apărării, spune că, dacă ar avea loc un conflict în care să fie implicată Coreea de Nord, F-22 ar fi o opțiune mai bună decât F-15. Atât Lewis, cât și alți experți au sugerat ca avioanele de luptă F-22 de la baza aeriană Elmendorf din Alaska să fie trimise în Okinawa.

Unii experți americani s-au grăbit să critice Washingtonul pentru decizia de a retrage F-15C/D Eagle din Okinawa. Influența crescândă a Chinei în regiune și creșterea capacității de luptă în toate domeniile au fost cauza criticilor. Dar aceștia s-au grăbit și, având în vedere că SUA intenționează să desfășoare în viitor mult mai multe avioane de luptă, decizia lor inițială este acum considerată logică.

Nu s-a decis încă dacă Washingtonul va trimite escadrile aeriene de luptă în mod permanent la baza aeriană Kadena. Deși unii spun că desfăşurarea de aeronave încalcă Tratatul de cooperare și securitate SUA-Japonia, alții spun că este o soluție temporară și că, în timp ce este în vigoare, tratatele dintre Japonia și SUA în această privință nu sunt încălcate.

Dar și China ia măsuri similare, chiar înaintea SUA. Beijingul a desfășurat deja escadrilele sale de avioane de vânătoare J-20 de generația a cincea în toate cele cinci teatre de operaţii. Producția și dezvoltarea de rachete de croazieră continuă în ritm alert. Beijingul derulând investiții serioase în acest domeniu în ultimele 24 de luni.

Aceste rachete sunt capabile să lovească Okinawa sau Guam, o insulă-cheie pentru forțele aeriene americane. Adevărata amenințare din partea PLA există. Adică desfășurarea de către SUA a unor avioane de luptă de generaţia a V-a are o explicație și mai logică în cazul de fata - descurajarea Chinei în regiune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel