După o pauză de 30 de ani, navele rusești ies din nou pe mare cu arme nucleare tactice la bord

Ionel Copcea |
Data publicării:
Crucișătorul rusesc Mareșal Ustinov, este un crucișător din clasa Slava (Proiectul 1164) al Marinei ruse. Numele rusesc pentru acest tip de navă este Raketnyy Kreyser (RKR), care înseamnă "Crucișătorul cu rachete". Sursa Foto: Ministerul rus al
Crucișătorul rusesc Mareșal Ustinov, este un crucișător din clasa Slava (Proiectul 1164) al Marinei ruse. Numele rusesc pentru acest tip de navă este Raketnyy Kreyser (RKR), care înseamnă "Crucișătorul cu rachete". Sursa Foto: Ministerul rus al Apărării.

Într-un raport anual al Serviciului de Informații Norvegian (NIS), care a fost prezentat pe 13.02.2023, se arată că, după o pauză de 30 de ani, navele de luptă aparținând Flotei de Nord a Federației Ruse au început să iasă din nou pe mare cu arme nucleare tactice la bord.

După cum au remarcat ofițerii norvegieni de informații, navele rusești navigau în mod regulat cu arme nucleare tactice și în perioada sovietică.

Însă, după încheierea Războiul Rece, astfel de cazuri nu au mai fost cunoscute. Reprezentanții NIS consideră că pentru Rusia importanța armelor nucleare “a crescut semnificativ” după începerea operației militare speciale din Ucraina.

Specialiștii norvegieni au informat că navele de suprafață și submarinele  Flotei de Nord găzduiesc partea cea mai importantă a potențialului nuclear al Rusiei.

Potrivit acestora, armele nucleare reprezintă o amenințare deosebit de gravă pentru operațiunile care implică state membre NATO.

 

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel