După ”misiunea Schengen”, cancelarul austriac vrea să rezolve încă o problemă: E gata să discute cu Putin „dacă ajută la încheierea războiului din Ucraina”

Karl Nehammer, cancelarul Austriei. Foto: Karl Nehammer @OfficialFacebook
Karl Nehammer, cancelarul Austriei. Foto: Karl Nehammer @OfficialFacebook

„Sunt necesare coridoare umanitare, o încetare a focului și o anchetă completă a crimelor de război”.

Cancelarul austriac Karl Nehammer este gata să mențină contactul cu președintele rus Vladimir Putin dacă va ajuta la încheierea războiului din Ucraina, relatează canalul TV ORF2.

Cancelarul și-a amintit că a vorbit cu Putin de două ori după începerea invaziei rusești pe scară largă a Ucrainei. 

În aprilie, a venit la Moscova și a devenit primul lider al unei țări UE care a vizitat Federația Rusă de la începutul războiului. A fost prima dată când Putin a avut o conversație personală cu Nehammer. Înainte de asta, nu s-au întâlnit sau nu au vorbit la telefon.

A doua oară când Nehammer și Putin au vorbit la telefon a fost la sfârșitul lunii mai. Au discutat despre schimbul de prizonieri, exporturile prin porturile ucrainene și criza umanitară.

„Suntem o țară neutră, avem un statut special în UE și tocmai din acest motiv a fost important pentru mine să încerc să joc un rol de mediere în negocieri”, a subliniat cancelarul.

Nehammer a subliniat în mod repetat că partea austriacă își menține neutralitatea în chestiunile legate de război. Cu toate acestea, Viena susține că „are o poziție clară” cu privire la aspectele umanitare.

„Sunt necesare coridoare umanitare, o încetare a focului și o anchetă completă a crimelor de război”, a spus Nehammer.

Trebuie amintit că președintele francez Emmanuel Macron urmează să discute cu Putin în viitorul apropiat.

Președintele finlandez Sauli Niinisto a declarat că îl sprijină pe Macron și pe cancelarul german Olaf Scholz în eforturile de a obține o detensionare prin discuții cu Putin. Cu toate acestea, el a subliniat că nu vede o astfel de oportunitate acum.

Pe de altă parte, ministrul Afacerilor Externe al Slovaciei, Rastislav Kačer, a spus că țara sa a învățat bine lecțiile istoriei și le-a reamintit celor care sunt în favoarea negocierilor cu Rusia că acordurile cu Hitler au dus la distrugerea Cehoslovaciei de atunci și au dus la declanșarea celui de-al doilea razboi mondial.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel