După mai bine de 10 luni, două avioane militare A400M ale Forţelor Aeriene Turce au plecat din Ucraina (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Două avioane militare de transport A400M ale Forţelor Aeriene Turce care au rămase timp de 10 luni la Kiev - de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina - au părăsit în sfârșit pista Aeroportului Internațional Kiev-Boryspil şi se îndreaptă către Turcia.

Cele două aeronave ale Forțelor Aeriene Turce au fost urmărite de serviciile flightradar24 după ce au trecut granița dintre Ucraina și România. Deși destinația lor finală nu era cunoscută în primele minute, ulterior au apărut noi informaţii ca aeronavele se îndreptau direct către Turcia, țara lor de origine.

 
 
Pe 24 februarie 2022, cele două aeronave au zburat spre Aeroportul Internațional Kiev-Boryspil (KBP) la scurt timp după miezul nopții. Potrivit Ministerului turc al Apărării, acestea pachete de asistenta umanitară și urmau să repatrieze mai mulţi cetățeni turci.  

Cu toate acestea, odată cu invazia izbucnită mai târziu în cursul zilei de 24 februarie și închiderea spațiului aerian al Ucrainei, cele două aeronave militare de transport au staţiona pe pista Aeroportului Internațional Kiev-Boryspil timp de aproape 10 luni. Membrii echipajului au stat la Ambasada Turciei din Kiev.   

De atunci, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a încercat să stabilească un coridor aerian cu Ucraina și Rusia pentru a recupera cele două aeronave A400M. Încă nu a fost emis niciun comunicat oficial, dar negocierile au reușit după mai multe încercări eșuate. 

A400M este un avion de transport militar proiectat de Airbus Defence and Space. A intrat în serviciu în 2013 și este oferit ca un înlocuitor pentru avioanele mai vechi de transport, precum C-130 Hercules sau C-160 Transall. 

Un avion A400M poate transporta până la 37 de tone de marfă sau 116 soldați cu echipament pe o distanță de 4.500 de kilometri.    

Forțele Aeriene Turce operează în total 10 aeronave A400M, inclusiv cele două blocate la Kiev. Ultima aeronavă a fost livrată Forțelor Aeriene Turce pe 30 martie 2022.  

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel