După lungi ezitări Belarusul recunoaște anexarea ilegală a Crimeei. Lukașenko: Crimeea de a Rusiei de drept

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Preşedintele autoritar al Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a recunoscut miercuri că peninsula ucraineană Crimeea este rusească, după o lungă perioadă de ezitare, transmite Agerpres, citând DPA.

"Crimeea este... de facto o Crimeea rusească", a declarat preşedintele Lukaşenko într-un interviu acordat agenţiei de stat ruse Ria Novosti, din care au fost publicate extrase.

"După referendum, Crimeea a devenit şi ea rusească de drept", a spus liderul de la Minsk, referindu-se la un referendum controversat organizat în 2014, după care Rusia a anexat peninsula Crimeea în pofida protestelor la nivel internaţional.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a subliniat că "nu trebuie făcut nimic şi nu trebuie adoptate legi" pentru recunoaştere.

Pe de altă parte, ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat că acţiunile preşedintelui belarus Lukaşenko sunt cele care contează şi a avertizat regimul de la Minsk împotriva unei recunoaşteri oficiale.

CITEȘTE ȘI: Obiectivele României în relația cu Rusia și Ucraina: Inexistența limbii moldovenești, anexarea ilegală a Crimeei și sancțiuni împotriva Rusiei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel