După fuga sănătoasă din Herson, Armata rusă nu exclude o nouă retragere a forțelor pe noi aliniamente

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

După ce s-au retras de pe malul drept al Niprului, forțele rusești din regiunea Herson sunt reaprovizionate; unele dintre ele vor rămâne probabil în sud, altele pot fi transferate la Bahmut.

Serviciile dei informații ale Armatei britanice, în raportul zilnic privind situația de pe frontul din Ucraina, remarcă o serie de măsuri pe care Federația Rusă a început să le adopte.

Astfel, potrivit analișilor britanici, nu este exclus ca în următoarea perioadă să asistăm la o nouă retragere a trupelor rusești.

După ce s-au retras de pe malul drept al Niprului din regiunea Herson, trupele ruse sunt angajate în primul rând în reaprovizionarea, regruparea și pregătirea liniilor defensive în majoritatea zonelor de pe întreaga linie a frontului din Ucraina.

Hartă: Regiunea Herson, ISW

„Unitățile F. Ruse au construit noi sisteme de tranșee în apropierea graniței administrative cu Crimeea și lângă Siversky Doneț, la granița regiunilor Donețk și Lugansk. Unele dintre aceste locuri sunt situate la 60 km adâncime de actuala linie a frontului, ceea ce poate indica că planificatorii ruși se pregătesc pentru situația în care va exista o străpungere importantă a frontului de către trupele ucrainene", cred ofițerii britanici de informații. 

„Este probabil ca Federația Rusă să încerce să transfere o parte din forțele care au părăsit Hersonul pentru a consolida și extinde operațiunile ofensive de lângă Bahmut”, mail notează raportul. 

 

Pozițiile ruse, vulnerabile la atacurile de mare precizie

 

La rândul său, analiști Institutului pentru Studierea Războiului (ISW) consideră că Forțele Armate ucrainene ar putea fi capabile să perturbe eforturile rușilor de a-și consolida și menține pozițiile defensive în zona ocupată a regiunii Herson.

Armata rusă din estul Hersonului este vulnerabilă la o „campanie de interceptare ucraineană” similară cu cea folosită cu succes de forțele ucrainene pentru a recuceri vestul regiunii Herson.

Rușii controlează câteva linii terestre majore de comunicație între estul regiunii Herson și alte zone controlate de ruși din sudul Ucrainei: ruta de sud T2202 Nova Kahovka-Armiansk, ruta de sud-est P47 Kahovka-Genicesk și ruta M14, care merge spre est până la Melitopol, Berdiansk și Mariupol.

Foto: Tancuri ale Armatei F. Ruse / facebook, ministerul apărării

Imaginile din satelit geo-localizate indică faptul că forțele ruse stabilesc poziții defensive de-a lungul unora dintre aceste linii critice de comunicație, iar rapoartele de pe rețelele de socializare indică faptul că atacurile ucrainene au început deja să vizeze zonele de concentrare și instalațiile militare rusești de pe aceste rute.

Astfel, numărul limitat de drumuri și căi ferate de calitate din zonă, în special cele care leagă Crimeea de continent, ar putea fi vulnerabile la eforturile Ucrainei de a le bloca.

 

Forţele ruse consolidează apărarea Crimeii - potrivit administraţiei de ocupaţie

 

Liderul instalat de ruşi în Crimeea, Serghei Aksionov, confirmă că pe teritoriul peninsulei se lucrează la construirea de fortificaţii militare - transmite Rador, care citează RBC.

"Pe teritoriul Crimeii, se desfăşoară lucrări de construire a fortificaţiilor menite să garanteze siguranţa Crimeei" - a scris Aksionov, vineri, pe canalul său de Telegram. Totodată, Aksionov a adăugat că "securitatea" peninsulei va fi asigurată în primul rând prin "măsuri luate din regiunea Herson". Acesta nu a precizat, însă, despre ce fel de măsuri este vorba. RBC aminteşte că în mediul online au apărut recent imagini din satelit care indică faptul că armata rusă a început să sape tranşee în partea de nord a Crimeii temporar ocupate.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel