După F-35, Patriot, tancuri Abrams și fregate, Polonia comandă și două nave de informații de la grupul suedez Saab

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Saab
Foto: Saab

Grupul suedez Saab a anunțat, pe 25 noiembrie, că a semnat cu Agenția de Armament a Poloniei un contract în valoare de 620 milioane euro pentru construirea a două nave specializate în culegerea de informații din telecomunicații (SIGINT).

Noua achiziție vine după un șir lung de comenzi recente destinate sectorului apărării care include avioane multirol stealth F-35A, sisteme antiaeriene Patriot, fregate, tancuri M1A2 Abrams și K2PL Black Panther, MLRS Himars, obuziere autopropulsate K-9 Thunder, avioane ușoare de luptă  F/A-50 etc.

Saab va fi contractorul principal pentru acest program, inclusiv pentru sistemele de misiune, iar corpurile navelor vor fi construite la șantierul naval Remontowa Shipbuilding SA din Polonia.

„Suntem mândri că Polonia a ales Saab ca partener pentru navele sale de informații. Vom contribui cu capabilitățile noastre la construirea de platforme avansate, echipate cu senzori de ultimă generație și sisteme complete de misiune total integrate, pentru care avem o experiență îndelungată”, a comentat Micael Johansson, CEO Saab.

Alte detalii privind contractul, inclusiv de natură financiară urmează să fie stabilite până la finalul acestui an.

Livrarea celor două nave de culegere informații este planificată pentru anul 2027. 

Suedia a început, în primele zile din noiembrie, testele pe mare ale navei Artemis, echipată tot cu capabilități SIGINT, cu un deplasament de 2.200 de tone, care urmează să intre în dotarea Forțelor Navale Regale suedeze. Nava a fost construită de subcontractorul polonez PGZ Stocznia Wojenna din Gdynia,

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel