După F-35 ale SUA și Eurofighter germane au aterizat azi în România. Forță impresionantă a NATO în țara noastră

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Aeronave germane Eurofighter Typhoon, la baza Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu
Aeronave germane Eurofighter Typhoon, la baza Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu

Alte trei aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Germane au aterizat joi, 24 februarie, în jurul orei 17.30, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, alăturându-se, astfel, celor trei aeronave germane care efectuează, din 17 februarie, misiuni în țara noastră.

Potrivit unui comunicat al MApN, emis către DefenseRomania, „detașamentul german va executa, alături de militari ai Forțelor Aeriene Române şi ai Forţelor Aeriene Italiene, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, în următoarele trei săptămâni”.

„Forţele Aeriene Germane au mai fost prezente în România, în vara anului trecut, alături de Forţele Aeriene Regale ale Marii Britanii, în baza Declaraţiei comune privind interoperabilitatea aeronavelor Eurofighter Typhoon pentru executarea în comun a misiunilor de poliţie aeriană.

Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare”, transmite MApN.

Anunțul vine după ce tot azi două aeronave F-35 Lightning II ale Forțelor Aeriene ale Americii din Europa (USAFE) au aterizat în jurul orei 15, în Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” de la Borcea, de unde vor executa, în următoarea perioadă, misiuni și antrenamente în comun cu militari și aeronave ale Forțelor Aeriene Române.

Amintim că SUA au mai dislocat recent un batalion de blindate Stryker, 1.000 de soldați și o escadrilă de aeronave F-16 Fighting Falcon în România ca urmare a agresiunii Rusiei. 

În acest moment pe teritoriul nostru există dislocate avioane de vânătoare Eurofighter italiene, germane, F-16 Fighting Falcon americane și F-35 Lighting II americane. Acestea operează împreună cu aeronavele F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Române pentru protejarea spațiului aerian al NATO în contextul agresiunii fără precedent a Federației Ruse care a dispus o operațiune militară de amploare împotriva Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel