Două F-35 americane au aterizat în România. Avioanele de generația a V-a, dislocate după atacul Rusiei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
F-35, sursă foto: Lockheed Martin
F-35, sursă foto: Lockheed Martin

Două aeronave F-35 Lightning II ale Forțelor Aeriene ale Americii din Europa (USAFE) au aterizat joi, 24 februarie, în jurul orei 15, în Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” de la Borcea, de unde vor executa, în următoarea perioadă, misiuni și antrenamente în comun cu militari și aeronave ale Forțelor Aeriene Române.

Potrivit unui comunicat al MApN, emis către DefenseRomania, misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare.

În același timp, aceste misiuni reprezintă o dovadă concretă a nivelului ridicat de cooperare în domeniul securității și apărării în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii și transmite un mesaj puternic de solidaritate între aliați.

 

Două F-35 Lightning II au aterizat azi la Baza 86 Aeriană de la Borcea. Prezență militară masivă a SUA în România

 

Amintim că SUA au mai dislocat recent un batalion de blindate Stryker, 1.000 de soldați și o escadrilă de aeronave F-16 Fighting Falcon în România ca urmare a agresiunii Rusiei. 

DefenseRomania a scris încă de ieri că președintele SUA, Joe Biden, a ordonat ca trupe americane deja bazate în Europa să consolideze apărarea națiunilor care au graniță cu Ucraina. Acest lucru se întâmpla înainte de invadarea Ucrainei, care a avut loc azi dimineață.

CITEȘTE ȘI: F-35 ar putea ajunge în România. SUA aduc în Europa trupe și elicoptere de atac după ce Armata rusă a intrat în estul Ucrainei

Americanii anunțaseră că până la opt avioane de luptă F-35 vor fi dislocate în Europa, din Germania, atât în țările baltice, cât și într-o locație încă nespecificată de pe flancul sud-estic al NATO. Nu se știe dacă dislocarea celor două avioane F-35 care au aterizat azi în țara noastră a fost planificată.

De precizat că în România americanii au mai dislocat aeronave de generația a V-a. În 2016 pentru prima dată în țara noastră au ajuns avioane de tip F-22 Raptor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel