După ce i-a criticat pe cei care vor „zdrobirea Rusiei” pe teritoriul ei, Macron spune că Franța susține planul de pace al Ucrainei

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Președintele francez Emmanuel Macron și președintele rus Vladimir Putin
Președintele francez Emmanuel Macron și președintele rus Vladimir Putin

Preşedintele Emmanuel Macron l-a asigurat duminică pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, că va susţine planul său de pace la nivel internaţional în timpul unei conversaţii telefonice între cei doi şefi de stat, informează Agerpres, care citează AFP.

Preşedintele Macron "şi-a reafirmat ataşamentul faţă de planul de pace în zece puncte propus de preşedintele Zelenski şi l-a asigurat că va sprijini această iniţiativă pe scena internaţională în cadrul următoarelor evenimente diplomatice", a indicat Palatul Elysée.

De asemenea, cei doi şefi de stat "au menţionat reamintirea (la conferinţa anuală de securitate de la Munchen) făcută partenerilor europeni şi NATO cu privire la necesitatea de a consolida şi accelera sprijinul militar pentru Ucraina şi poporul ucrainean".

Volodimir Zelenski a lăudat pe Twitter "continuarea unui dialog prietenos" cu Emmanuel Macron şi a confirmat că amândoi au vorbit despre "punerea în aplicare a planului de pace"."I-am mulţumit preşedintelui pentru înţelegerea nevoilor noastre şi pentru acest sentiment împărtăşit că trebuie să ne apărăm împotriva agresiunii ruse fără a pierde nicio ocazie şi fără a pierde o săptămână", a adăugat preşedintele ucrainean în mesajul său de duminică seară.

 

Macron nu vrea zdrobirea și înfrângerea totală a Rusiei

 

2. Președinte... (emmanuel-macron-olaf-scholz-volodimir-zelenski_38049800.jpg)

Președintele francez Emmanuel Macron și cacelarul german Olaf Scholz, alături de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în timpul unei vizite oficiale la Kiev. Sursă foto: Administrația Prezidențială a Ucrainei

Această conversaţie telefonică a avut loc după interviul acordat de preşedintele francez Journal du Dimanche, Le Figaro şi France Inter, în care acesta a afirmat că doreşte "înfrângerea" Moscovei, avertizând în acelaşi timp împotriva celor care vor "mai presus de toate să zdrobească Rusia". 

"Vreau înfrângerea Rusiei în Ucraina şi vreau ca Ucraina să îşi poată apăra poziţia, dar sunt convins că până la urmă nu se va încheia pe cale militară", a spus şeful statului francez într-un interviu acordat ziarelor Journal du Dimanche, Le Figaro şi France Inter, care a fost publicat sâmbătă seara.

"Nu cred, ca unii, că Rusia ar trebui să fie total învinsă, atacată pe teritoriul său. Aceşti observatori doresc mai presus de toate să zdrobească Rusia. Aceasta nu a fost şi nu va fi niciodată poziţia Franţei", a adăugat el.

În interviul acordat vineri seară în avionul care îl aducea înapoi din Germania, unde a participat la conferinţa anuală de securitate de la Munchen, preşedintele francez îşi reafirmă dorinţa de a promova un rezultat negociat.

Franța e convinsă că niciuna dintre părți nu poate învinge în totalitate în acest conflict.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel