După ce a închiriat pentru doi ani MQ-9A Reaper, Polonia s-a hotărât: Va cumpăra drone americane MQ-9B Sky Guardian

Ionel Copcea |
Data publicării:
Drona MQ-9B SeaGuardian Sursa foto: General Atomics
Drona MQ-9B SeaGuardian Sursa foto: General Atomics

Compania americană General Atomics Aeronautical Systems a anunțat, pe 24.01.2024, că, în prezent, autoritățile poloneze se pregătesc să achiziționeze vehicule aeriene fără pilot de tip MQ-9B Sky Guardian. Înainte de aceasta, Varșovia a închiriat drone MQ-9A Reaper, pentru o perioadă de doi ani.

În luna octombrie 2022, compania americană și Guvernul polonez au încheiat un contract privind închirierea dronelor MQ-9A Reaper. Acestea au fost destinate pentru desfășurarea de misiuni de cercetare ale Forțelor Armate ale Poloniei în Europa de Est.

“Prin misiunea din Polonia, învățăm lucruri noi despre această parte a Europei de Est și depre amenințările comune din această zonă, iar aceste lecții se află în centrul noilor tactici și abordări ale operațiunilor militare”, a declarat K. Mark Brinkley, director senior pentru relații publice la General Atomics Aeronautical Systems, într-un interviu pentru Defense News.

După cum a precizat reprezentantul companiei, autoritățile poloneze iau în considerare achiziționarea de drone Sky Guardian, care au atras atenția armatei poloneze prin caracteristicile lor mai avantajoase, inclusiv raza mare de acțiune și capacitatea mare a încărcăturii utile. Deocamdată, nu a fost anunțat numărul exact de drone care va cumpărat de Polonia.

Reprezentanții companiei producătoare sunt convinși că semnarea contractului se va produce în viitorul apropiat, fiind deja inevitabilă. Polonia va beneficia foarte mult de pe urma achiziționării unor astfel de drone, care vor întări capacitatea de culegere de informații a Forțelor Armate. Acest lucru este deosebit de important pentru Varșovia, având în vedere poziționarea Poloniei în proximitatea zonei conflictului din Ucraina.

“Negocierile pentru livrarea în Polonia a dronelor MQ-9B sunt foarte aproape de finalizare”, a declarat președintele companiei, Dave Alexander, pentru presa occidentală.

În același timp, se știe că experții militari ucraineni au anunțat anterior existența unei probleme foarte grave, care este reprezentată de sistemele rusești de război electronic. Acestea interferează cu operarea aparatelor de zbor fără pilot ale Forțelor Armate ucrainene pe câmpul de luptă. Ca răspuns, General Atomics a promis că va investi mai muți bani în dezvoltarea de noi soluții tehnologice pentru a proteja dronele împotriva mijloacelor de război electronic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel