După Bayraktar, Lituania mai trimite Ucrainei câteva zeci de drone kamikaze

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Lituania va cumpăra pentru Ucraina 37 de drone kamikaze de fabricație poloneză
Lituania va cumpăra pentru Ucraina 37 de drone kamikaze de fabricație poloneză

Lituania va preda militarilor ucraineni drone kamikaze, achiziționate cu fonduri strânse în cadrul companiei Legion Of Boom, în perioada octombrie-noiembrie.

Ambasadorul Ucrainei în Lituania, Petro Beshta, a declarat că țara sa va primi câteva zeci de drone kamikaze, care vor ajunge pe front în următoarele luni, arată Ukrinform.

„Cu toții ne amintim de primul maraton de strângere de fonduri lituanian pentru Bayraktar, din luna mai. În același mod, jurnalistul Andryus Tapinas a susținut un maraton în august pentru achiziționarea de drone kamikaze pentru Ucraina. Acest proiect este în curs de implementare. Ne așteptăm ca, undeva în octombrie - noiembrie, aceste drone kamikaze să fie deja în dotarea armatei ucrainene”, a spus Beshta.

Diplomatul a reamintit că de la începutul agresiunii ruse, Lituania a oferit Ucrainei un ajutor militar în valoare de circa 120 de milioane de euro, adică aproximativ 2% din PIB-ul țării. Societatea lituaniană s-a alăturat și ea pentru a oferi ajutor Ucrainei, inclusiv ajutor militar.

Campania de strângere de fonduri Legion of Boom pentru procurarea de arme pentru Ucraina a fost dedicată Zilei Independenței Ucrainei.

Ulterior, a devenit cunoscut faptul că Lituania va cumpăra pentru Ucraina 37 de drone kamikaze de fabricație poloneză pentru lupta eficientă împotriva forțelor militare ruse.

 

Dronele Switchblade 600 vor cunoaște botezul focului în Ucraina

 

În septembrie, Statele Unite au semnat un contract pentru livrarea, pentru Ucraina, a sistemelor fără pilot de lovitură tactică Switchblade 600, dezvoltate de compania americană AeroVironment, cunoscute sub numele de drone kamikaze.

Pentagonul a trimis Ucrainei 1000 drone persistente Switchblade 300 și 700 Phoenix Ghost, începând cu luna aprilie, care s-au dovedit deosebit de utile în războiul din Ucraina bazat pe artilerie.

Varianta 300 cântărește 2,5 kg, poate zbura 10 km și rămâne în aer până la 15 minute, în timp ce versiunea 600, de 24,7 kg, poate zbura 40 de km, rămânând în aer timp de 40 de minute.

Citește mai departe AICI

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel