După atacul Hamas, SUA vor trimite arme și nave de război pentru a sprijini Israelul

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: MryamInstitute.org.
Sursa foto: MryamInstitute.org.

Ca răspuns la recentul atac al Hamas, Statele Unite oferă ajutor și sprijin militar Israelului. În urma atacului Hamas, SUA a accelerat transferul de arme și echipamente către Israel pentru a sprijini eforturile de apărare ale acestuia.

Administrația Biden lucrează în mod activ pentru a îndeplini cererea Israelului de transferuri urgente de arme, semnalând angajamentul SUA de a sprijini securitatea Israelului.

Israelul este de mult timp un aliat important al Statelor Unite, care nu face parte din NATO, și un cumpărător important de echipament militar american. Această relație subliniază legăturile stranse din domeniul militar dintre cele două națiuni, potrivit The New York Times.

Deși detaliile exacte cu privire la tipul de arme și echipamente trimise Israelului nu sunt menționate este clar că SUA furnizează muniții și alte resurse ca răspuns la situația de securitate.

Pentagonul a anunțat duminică că trimite muniții suplimentare în Israel și că mută navele de război ale U.S. Navy mai aproape de această țară în semn de susținere, la o zi după ce militanții palestinieni au lansat una dintre cele mai ample invazii pe teritoriul israelian din ultimii 50 de ani.

 

Statele Unite vor desfăşura mai multe avioane şi nave de luptă în apropiere de Israel

 

Secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin, a declarat că a ordonat ca portavionul Gerald R. Ford și cinci crucișătoare și distrugătoare cu rachete ghidate, care se află deja în Marea Mediterană, să fie îndreptate spre partea estică a mării, în apropiere de Israel. Oficialii au declarat că navele sunt pe drum, dar că va dura câteva zile până vor ajunge.

De asemenea, Austin a declarat că Statele Unite suplimentează numărul de avioane pe care U.S. Air Force le are dislocate în regiune pentru a "susține eforturile regionale de descurajare". Asistența "subliniază sprijinul de fier al Statelor Unite pentru Forțele de Apărare ale Israelului și pentru poporul israelian", a spus Austin într-o declarație.

Anunțul lui Austin a fost făcut în timp ce președintele Biden l-a asigurat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, într-o convorbire telefonică duminică dimineață, că asistența militară este pe drum și că vor urma și altele.

Oficiali ai Pentagonului au declarat că desfășurarea de forțe suplimentare a fost menită să descurajeze Iranul, Siria și orice țară sau grup militant să se alăture conflictului, precum și să furnizeze suficiente nave, avioane de război și alte arme pentru a-i proteja pe americani și interesele americane din regiune.

Secretarul de stat Antony Blinken a declarat duminică dimineață, în cadrul emisiunii "Meet the Press" de la NBC, că guvernul israelian a "cerut o anumită asistență suplimentară specifică", în timp ce Israelul se pregătește pentru ceea ce Benjamin Netanyahu a avertizat că va fi un conflict prelungit.

Austin a declarat că administrația Biden va furniza forțelor armate israeliene echipamente și resurse suplimentare, inclusiv muniții. Oficialii americani au refuzat să fie mai preciși cu privire la anumite sisteme de armament, dar analiștii independenți au declarat că Israelul va solicita probabil mai mulți interceptori pentru sistemul său de apărare antirachetă Iron Dome, precum și bombe și rachete pentru avioanele de atac.

Pe scurt, SUA sprijină activ Israelul prin trimiterea de arme, muniții și alte resurse militare ca răspuns la recentele amenințări de securitate reprezentate de atacul Hamas. Această asistență reflectă relația militară puternică și continuă dintre cele două țări.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel