Baza aeriană rusă Engels a fost atacată cu drone: Ţinta, bombardierele strategice pe care Rusia le folosește pentru a efectua atacuri asupra orașelor ucrainene

S.I. Catalin |
Data publicării:

Două drone ar fi lovit baza rusă Engels-2, unde sunt staționate mai multe bombardiere strategice ale Forțelor Aeriene Ruse. Baza este situată în regiunea Saratov, la peste 600 km de Ucraina. Pagubele rezultate în urma acestui atac sunt încă necunoscute, dar baza rusă Engels-2 găzduiește bombardiere pe care Rusia le folosește pentru a efectua atacuri cu rachete asupra orașelor ucrainene.

La 10 ianuarie, canalul rusesc de telegramă Astra a transmis că două drone au vizat regiunea rusă Saratov și ar fi fost "doborâte", căzând ulterior pe aerodromul militar Engels-2, urmând să se stabilească amploarea impactului acestui atac.

Baza aeriană Engels-2 este situată la peste 630 de kilometri de Ucraina și găzduiește bombardierele strategice Tu-95 și Tu-160 din epoca sovietică, care lansează în mod regulat atacuri cu rachete de croazieră asupra Ucrainei. Bombardierele lansează rachetele din spațiul aerian rusesc, dincolo de raza de acțiune a sistemelor de apărare aeriană ucrainene.

În dimineața zilei de 10 ianuarie, Ministerul rus al Apărării a susținut că sistemele rusești de apărare antiaeriană au distrus o dronă ucraineană de tip aripă fixă care se afla pe cerul regiunii Saratov, potrivit Militarni.

,,ASTRA a aflat detaliile despre atacul efectuat în timpul nopții asupra regiunii Saratov, care a fost anunțat dimineața de Ministerul rus al Apărării. Ministerul a declarat că o dronă a fost doborâtă deasupra regiunii. Potrivit ASTRA, au fost 2 drone, acestea au fost doborâte și au căzut pe suprafața teritoriului aerodromului militar Engels-2. Efectele sunt incerte", a relatat Astra.

Anterior, la începutul lunii octombrie 2023, s-a raportat că rușii realizau schițe ale unor bombardiere strategice Tu-95MS la baza aeriană Engels. Judecând după imaginile din satelit, două schițe ale lui Tu-95MS au fost desenate pe locurile de garare destinate bombardierelor rusești.

În apropierea desenelor se afla un bombardier real, care era "protejat" cu cauciucuri de mașină. Astfel, rușii încercau să protejeze avioanele strategice de atacurile dronelor ucrainene. Într-un atac anterior asupra bazei aeriene Engels-2, care a avut loc pe 26 decembrie, se presupune că au fost uciși trei militari ruși.

Anterior, după o pauză de câteva luni în ceea ce privește atacurile în masă cu rachete aeriene, forțele rusești și-au reluat atacurile asupra orașelor ucrainene pe 29 decembrie, vizând în principal zone civile cu diferite tipuri de rachete, apoi au repetat atacul pe 2 ianuarie. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că, în cele două atacuri, Rusia a vizat Ucraina cu cel puțin 500 de rachete de diferite tipuri și drone cu explozibil, 160 de rachete fiind de tip Kh-101/Kh-555/Kh-55 lansate de bombardiere Tu-95MS, conform Forțelor Aeriene Ucrainene.

Cel mai recent atac aerian de mare amploare efectuat de Rusia a avut loc la 8 ianuarie, când a lansat 59 de rachete și drone, printre care 24 de rachete Kh-101/Kh-555/Kh-55.

Deoarece Ucraina nu dispune de rachete cu rază lungă de acțiune capabile să atingă bazele aeriene rusești aflate la mare distanță, Ucraina își intensifică producția de drone kamikaze cu rază lungă de acțiune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel