Drone turcești, doborâte în Libia

Eduard Pascu |
Data publicării:

Multe dintre vehiculele aeriene fără pilot Bayraktar TB2 pe care Turcia le-a desfășurat în Libia au fost distruse încă din iunie, potrivit raportului experților ONU privind Libia publicat public pe 11 decembrie, transmite Jane.

Primul indiciu potrivit căruia Ankara a trimis UAV-uri în Libia a fost observat pe 18 mai, când o navă a livrat un transport de vehicule blindate Kirpi turcești Guvernului Acordului Național (GNA) din Tripoli. Grupul de experți a menționat că două camioane Ford 2533 echipate cu platforme elevatoare au fost descărcate de pe navă și au concluzionat că acestea puteau fi folosite pentru ridicarea antenelor de comunicații ale stațiilor de control de la sol Bayraktar TB2.

Raportul a inclus și mențiuni referitoare la aeronavele de transport An-12 care au transportat piese și echipamente de sprijin pentru cel puțin trei UAV-uri trimise din Turcia la Misrata Air Academy la sfârșitul lunii mai și iunie. Aceste livrări au coincis cu un raport potrivit căruia alte opt drone Bayraktar erau transportate în Libia. De asemenea, imaginile surprinse din satelit au arătat mici adăposturi pentru aeronave la Misrata.

Grupul de experți a declarat că două drone Bayraktar au fost distruse în atacurile aeriene de la Misrata Air Academy, pe 6 și 7 iunie. Bombardamentele au fost revendicate de fracțiunea Armatei Naționale Libiene (LNA) care încearcă să răstoarne Guvernul Acordului Național. O a treia aeronavă fără pilot Bayraktar a fost doborâtă pe 30 iunie. LNA a atacat apoi iar noile adăposturi de la Misrata pe 15 august.

Vezi și: Grecia cere ONU să condamne acordul maritim turco-libian

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel