Cum se desfăşoară un atac cu drone maritime kamikaze? Forţele ucrainene pentru Operaţii Speciale prezintă imagini de la ''vânătoarea'' de nave rusești (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Direcția principală de informații a Ministerului ucrainean al Apărării a publicat o înregistrare video cu momentul în care mai multe drone kamikaze ucrainene ataca navele rusești aflate în Marea Neagră: Srusa Foto:GUR.
Direcția principală de informații a Ministerului ucrainean al Apărării a publicat o înregistrare video cu momentul în care mai multe drone kamikaze ucrainene ataca navele rusești aflate în Marea Neagră: Srusa Foto:GUR.

Serviciul militar ucrainean de informaţii a publicat un material video care face trimitere la o serie de atacuri cu drone care au fost efectuate asupra navelor ruseşti aflate în Marea Neagră. Astfel, Direcția Principală de Informații Militare (GUR) a declarat că militarii forţelor pentru operaţii speciale continuă să distrugă facilitări ale armatei ruse aflate "pe uscat, în aer și pe apă". Materialul video publicat de GUR prezintă activitatea dronelor maritime kamikaze MAGURA.

Înregistrarea video a fost publicată sâmbătă de biroul de presă al Direcției Principale de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR). Imaginile prezintă episoade din timpul unor operațiuni de luptă efectuate cu drone maritime kamikaze, la diferite date - măi, iunie și, în special, 1 și 3 august anul acesta.

Dronele atacă navele rusești în diferite momente ale zilei și în anumite zone din apele Mării Negre. În acest scop, au fost folosite ambarcaţiuni fără pilot MAGURA.

Înregistrarea video arata, de asemenea, încercările disperate pe care marinarii ruși le fac pentru ca navele să nu fie lovite de aceste drone kamikze. Militarii ruşi folosesc, de asemenea, elicoptere pentru a neutraliza dronele. Pentru scurt timp poate fi observat pe înregistrare un elicopter Mi-8.

Se presupune că aviația rusă este implicată atunci când dronele atacă navele în apropierea coastei peninsulei Crimeea sau pătrund în bazele navale ale Flotei rusești din Marea Neagră.

În dimineața zilei de 1 august, Ministerul rus al Apărării a anunțat un presupus atac "nereușit" pe care militarii ucraineni l-au efectuat asupra navelor de patrulare Serghei Kotov și Vasâli Bykov ale Marinei ruse, utilizând trei drone maritime kamikaze.

La momentul respectiv, presa rusă a difuzat informații potrivit cărora printre navele atacate se numără și navă cargo Sparta-IV, care ar fi transportat arme din Siria.

Ulterior, Forțele Armate Ucrainene au interceptat o conversație între echipajul unui elicopter rusesc Ka-29 implicat în evacuarea marinarilor de pe o navă avariată în Marea Neagră. Cu toate acestea, nu se știe ce navă a fost atacată.

Cu toate acestea, ulterior s-a aflat că marea navă rusă de desant Olenegorskiy Gornyak a fost lovită de o drona kamikaze. Nava a suferit o avarii serioase.

O fotografie care prezintă pagubele suferite de marea navă de desant rusă Olenegorskiy Gornyak după ce a fost lovită de o dronă kamikaze ucrainene a fost publicată pe rețelele de socializare.

Imaginile arată o navă de desant amfibie avariată care se află într-un doc plutitor şi unde este supusă deja unor lucrări de reparații 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel