”Drone” made in India. Forțele armate indiene folosesc păsări răpitoare dotate cu camere video pentru a supraveghea frontiera și a neutraliza dronele inamice

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Soluția Forțelor Armate indiene este una cât se poate de simplă.

Armata Indiei și-a etalat recent noile capabilități militare, care implică folosirea camerelor de înaltă rezoluție montate pe capul pasărilor de pradă, antrenate special.

Noua ”dronă”, care este menită să consolideze capabilitățile Indiei în ceea ce privește supravegherea frontierei sale de stat cu China, a fost dezvăluită în timpul unui exercițiu militar bilateral SUA-India.

Gaia neagră (o pasăre răpitoare, asemănătoare cu uliul) are montată pe cap o cameră de înaltă rezoluție pentru a detecta și neutraliza dronele chinezești.

Odată ce o dronă este localizată, Gaia neagră își folosește ghearele ascuțite pentru a doborî aparatul de zbor identificat.

„Camerele Micro FPV FX798T și 5,8GHz 40CH 25mW VTX sunt extrem de mici și pot fi instalate pe aproape orice. Unitatea este ultra-ușoară, așa că este ușor de plasat pe orice aeronavă, fără a afecta centrul de greutate al acesteia din urmă”, se arată în descrierea camerei, postată pe un site de comerț electronic.

Informațiile obținute de EurasianTimes au dezvăluit că dispozitivele folosite pentru a detecta dronele chinezești sunt fabricate în China.

Se pare că FX, compania producătoare a camerei, are sediul în Shenzen și este specializată în camere wireless.

 

Păsări răpitoare de antrenament, folosite ca sisteme anti-drone

 

Purtătorul de cuvânt al armatei indiene, colonelul Sudhir Chamoli, a explicat că proiectul de a antrena Gaia neagră a început în 2020.

Programul face parte dintr-un plan mai larg de măsuri inovatoare pentru abordarea amenințărilor din ce în ce mai mari din partea inamicilor.

Antrenată de Centrul Corpului Veterinar Remount, pasărea poate îndeplini roluri de supraveghere de bază, cum ar fi transmiterea de imagini ale teritoriilor inamice.

Are un tracker GPS legat de corp și funcționează în consonanță cu un câine militar care aude inamicii și alertează tehnicienii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel