Drona rusească de cercetare Altius-U a efectuat primul zbor (Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Noul aparat de zbor fără pilot de cercetare de tip Altius-U, cu o greutate de șase tone, a efectuat primul zbor, a anunțat, pe 20.08.2019, Departamentul pentru Informare și Comunicații în Masă din cadrul Ministerului rus al Apărării, potrivit remnmilitaryblog.com.

,,Zborul a durat 32 de minute, la altitudunea de 800 de metri, în regim complet automatizat, pe unul din aerodromurile de teste. Toate sistemele complexului au funcționat normal", se arată în comunicatul de presă.

Un material video cu primul zbor al dronei de acest tip a fost publicat pe canalul de YouTube al Ministerului rus al Apărării.

În acesta se poate vedea cum turbopropulsorul Altiusaccelerează de-a lungul pistei unui aerodrom și decolează, apoi evoluează în aer cu trenul de aterizare scos, după care aterizează. Drona are numărul de bord 881.

Reprezentanții Ministerului rus al Apărării au informat că Altius-U reprezintă forma finală a aparatului, bazată pe rezultatele testelor efectuate cu mai multe prototipuri.

,,Complexul este capabil să îndeplinească un întreg spectru de misiuni de cercetare, cu întrebuințarea de aparatură optică, radiotehnică și de radiolocație. Greutatea aparatului este de aproximativ șase tone, iar acesta este capabil să rămână în aer mai mult de o zi", au precizat reprezentanții ministerului.

La minister s-a menționat, de asemenea, că Altius-U are un canal de conducere prin satelit, ceea ce face ca raza lui de acțiune să fie, practic, nelimitată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel