Urmărește emisiunea live



Drona prăbușită la Bistrița era un UAV rus de tip Orlan-10. Dîncu: Îi lipseau elemente de înregistrare şi comunicare

Dronă rusească Orlan 10
Dronă rusească Orlan 10

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat, vineri, că dronei căzută în urmă cu o lună pe raza comunei Dumitra din judeţul Bistriţa-Năsăud, pe care a identificat-o ca fiind de tip Orlan-10, îi lipseau elemente de înregistrare şi comunicare.

"Nu avem încă raportul definitiv legat de drona Orlan-10 care a ajuns la noi. Este o dronă diferită de cea care a ajuns în Croaţia, care era de 14 metri. Este o dronă pe care am văzut că purtătorii de cuvânt ai Moscovei o lăudau ca fiind ceva ieşit din comun, ceva fantastic. Celei de la noi - eu am văzut un raport preliminar - îi lipseau o serie de elemente care ţin de înregistrare, de informaţii sau de comunicare de informaţii, deci... O să vă spunem mai mult atunci când o să avem încheiat raportul final privind starea şi ceea ce putea să facă drona asta", a spus ministrul Dîncu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Bistriţa, citat de Agerpres.

 

MApN va prezenta un raport detaliat cu privire la drona Orlan-10 prăbușită la Bistrița



Ministrul Apărării a adăugat că încă nu se ştie locul de unde a fost lansată drona în cauză.

"Nu avem definitivat de unde a fost lansată, pentru că această dronă putea să vină, în timpul unui război, din oricare parte, nu ştim exact de unde. O să ştim exact de unde a fost lansată, dar acum, în timpul războiului, când unii capturează armament de la ceilalţi şi pot să îl folosească, nu cred că o să avem niciodată date despre cum a ajuns această dronă la noi sau care a fost intenţia.

O să avem un raport public legat de asta, mai trebuie câteva elemente care ţin exact de poziţionare şi traseu. Dar am vorbit cu un specialist civil despre asemenea drone (...), însă nu a avut o mare misiune strategică, probabil, dacă a ajuns în nişte răchite aici, însă putea fi şi un semn", a afirmat Dîncu.

Drona a fost găsită la data de 13 martie, pe raza comunei Dumitra, de către un localnic, care a sunat ulterior la 112, în cauză fiind deschis dosar penal pentru zbor neautorizat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel