O dronă marină kamikaze ucraineană MAGURA a fost descoperită pe coasta Peninsulei Crimeea (Foto)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Rușii au găsit o dronă maritimă MAGURA care a eșuat pe țărm. Aceasta ar fi fost găsită pe coasta de vest a peninsulei Crimeea.Fotografii ale dronei au fost publicate de presă rusă de propagandă. Prin caracteristicile sale, drona găsită este asemănătoare cu dronă de atac ucraineană MAGURA V5. Cu toate acestea, dronă din imagine prezintă o serie de diferențe semnificative fata de varianta originală prezentată anterior de ucraineni.

O navă de suprafață fără echipaj la bord (USV) MAGURA V5 a Gărzii Maritime Ucrainene a fost capturată intactă de Rusia în vestul Crimeei, relatează bloggeri militarii ruși pe Telegram. Imaginile cu nava-dronă așezată complet intactă pe uscat par să susțină această afirmație.

Nici ministerul ucrainean, nici cel rus al apărării nu au comentat presupusa capturare a dronei maritime kamikaze MAGURA V5, relatează analiştii militari americani de la The War Zone, precizând că nu pot verifica aceste informaţii din alte surse.

Cu toate acestea, capturarea acestei nave ar putea oferi un impuls pentru capacitatea Rusiei de a contracara aceste USV-uri, precum și pentru dezvoltarea propriilor USV-uri. De asemenea, ar marca a doua oară când Rusia pune mâna pe un USV ucrainean.

În septembrie 2022, o versiune a unui alte drone maritime kamikaze a fost găsită eșuată în Sevastopol. A fost prima dată când au apărut imagini oficiale cu un USV ucrainean și a fost cu o lună înainte ca Ucraina să declanșeze campania sa cu drone împotriva activelor navale rusești, începând cu un atac masiv asupra Sevastopolului.

Cel mai avansat model de drona maritima kamikaze a fost creat de întreprinderea de stat ucraineană "SpetsTechnoExport", MAGURA V5 este un USV cu o lungime de 5,5 metri, cu o rază de acțiune de 450 de mile nautice, o viteză de croazieră de 22 de noduri, potrivit site-ului media ucrainean Militarnyi.

Nu este clar când MAGURA V5 a fost folosit pentru prima dată în luptă, dar a fost prezentat public la Târgul Internațional al Industriei de Apărare (IDEF) din Turcia în luna iulie, potrivit Militanaryi.

Tot în iulie, un reportaj al CNN despre programul USV al Ucrainei a inclus o înregistrare video care arată MAGURA V5. Deși CNN nu preciza atunci în clar numele dronei maritime kamikaze, aceasta este același USV prezentat în imaginile publicate miercuri de ruşi pe reţeaua de mesagerie Telegram, dar există unele diferențe în ceea ce privește configurația sub-componentelor.

În videoclipul CNN, MAGURA V5 dispune de un senzor FLIR (Forward-looking infrared), care pare să lipsească din cel care ar fi fost capturat. Cu toate acestea, nu este exclusă versiunea ca acesta să fi căzut când a ajuns la țărm. Ambele ambarcațiuni au, de asemenea, carcasa care înconjoară un sistem de camere de luat vederi cu vedere fixă spre înainte pe prova.

Nu se știe încă care a fost cauza pierderii dronei. Având în vedere integritatea fuzelajului, aceasta s-ar fi putut datora unei defecțiuni tehnice sau unei erori de control.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel