Drona lansată din elicopter sau sistemul ALTIUS

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Dronă Airbus
Dronă Airbus

Comandamentul pentru Dezvoltarea Capabilităților Armatei SUA și Centrul de Aviație și Rachete au efectuat teste cu cel mai nou sistem de drone lansate din elicopter, transmite defenceblog.

Inginerii armatei, care lucrează cu omologii din Zona I, au testat sistemul ALTIUS (Air-Launched, Tube-Integrated, Unmanned System) de pe un elicopter UH-60 în poligonul de testare de la Yuma Proving Ground.

Potrivit directorului executiv al Area-I (Zona I), Nicholas Alley, ALTIUS a fost proiectat să se plieze și să se încadreze într-un tub mic, care este transportat pe un avion mai mare, „mamă”. ALTIUS este apoi lansat din acel tub, se desfășoară în mod autonom, trece la zbor și se transformă într-o platformă de senzori aerieni extrem de capabilă.

Următoarea generație a sistemului de aeronave fără pilot ar putea fi dislocată din aer și va funcționa în, și printre aeronavele cu echipaj. Mai mult, noua dronă ar putea fi lansată dintr-o aeronavă AC-130 sau de pe o altă platformă cu aripi fixe sau elicopter.

Zona-I a dezvoltat, de asemenea, o variantă ALTIUS pentru US Navy, care a fost proiectată pentru a fi lansată din cel mai mic dispozitiv SLC (Sonobuoy Launch Container). Această variantă a fost special concepută pentru a efectua misiuni de detectare a anomaliilor magnetice (MAD) și transportă un magnetometru sensibil, care este utilizat pentru a detecta submarine.

Vezi și: US Navy a executat prima tragere având ca țintă racheta supersonică GQM-163A Coyote

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel