Dragorul Lupu Dinescu a plecat în misiune NATO în Marea Neagră

Eduard Pascu |
Data publicării:

Dragorul maritim ”Locotenent Lupu Dinescu” (DM-25) a plecat azi din portul militar Constanța, pentru a desfășura misiuni de asigurare a securității colective a NATO, în Marea Neagră, ca parte a Grupării Navale Permanente NATO de Luptă Contra Minelor Marine SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group), pentru o perioadă de trei săptămâni.

Gruparea NATO SNMCMG-2 este alcătuită din nava-comandant TCG ”Sokullu Mehmet Paşa” (Turcia), dragorul maritim ”Locotenent Lupu Dinescu” (România), vânătoarele de mine ESPS ”Tajo” (Spania) și TCG ”Ayvalik” (Turcia), se arată într-un comunicat al forțelor Navale Române.

Navele grupării NATO vor participa, în perioada 26 februarie – 6 martie, la exercițiul ”Poseidon 21”, organizat de Forțele Navale Române, primul exercițiu multinațional întrunit din anul 2021, desfășurat în Marea Neagră, la care participă peste 700 de militari români și străini, care vor utiliza 13 nave militare, nouă aparate de zbor, o autospecială de intervenție pirotehnică și un robot subacvatic telecomandat.

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” are un echipaj ambarcat format din 71 de militari, dintre care două femei, iar comandantul navei este locotenent-comandorul Ionuț Diaconu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel