Dragnea: România se opune Armatei europene. Parteneriatul cu SUA reprezintă garanțiile maxime de securitate

Tudor Curtifan / 24 mai 2019 / 15:29

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, susţine că România nu este de acord cu ideea unei Armate europene.

Acesta a declarat că parteneriatul cu Statele Unite ale Americii „reprezintă garanțiile maxime de securitate pentru România”, amintind de poziția georgrafică a României, deoarece „Rusia poate să bată la ușă” oricând. Dragnea a precizat că parteneriatul cu SUA este vital pentru integritatea României și a îndemnat statele UE să aloce 2% din PIB pentru apărare, pentru a consolida NATO. În opinia sa o Armată europeană este un prim pas spre ieșirea din NATO.

 

Armata europeană sau NATO?

 

„Parteneriatul cu Statele Unite este vital pentru România, indiferent de ce spun unii sau alții. Garanțiile maxime de securitate pentru România le poate da doar SUA și le-au dat până acum. Parteneriatul cu SUA este vital pentru România, pentru integritatea teritorială și pentru întreaga zonă.

Se tot discută despre Armata europeană. Nu m-am ferit niciodată să o zic: de ce nu fac țările din Europa precum România, să aloce 2% din PIB pentru a întări NATO? Facem o altă armată în interiorul NATO? Ea poate fi o structură de sprijin, dar să discutăm cinstit. României nu îi convine lucrul acesta. Noi spre deosebire de ei suntem lângă ruși. Rușii ne pot bate la ușă oricând. Am toată convingerea că aparteneța noastră la NATO și parteneriatul cu SUA reprezintă garanțiile maxime de securitate pentru România", a declarat președintele Camerei Deputaților într-un interviu acordat DC News.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy