Două submarine ruseşti desfăşoară exerciţii de luptă în Marea Neagră

S.I. Catalin |
Data publicării:

Echipajul submarinului rusesc Novorossiysk, parte a Flotei Mării Negre, a desfăşurat un exerciţiu de luptă împotriva submarinului Kolpino, care a jucat rolul „inamicului”, a declarat marți serviciul de presă al flotei, citat de agenţia de presă TASS.

,,Submarinul Novorossiysk a urmărit ipoteticul submarin inamicu, al cărui rol a fost îndeplinit de submarinul Kolpino. În timpul antrenamentului, echipajul Novorossiysk a trebuit să detecteze și să distrugă ținta subacvatică, cu sprijinul navelor de suprafață și aviației marine a flotei Mării Negre. ", a precizat serviciul de presă al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

Exercițiile au fost încheiat cu o tragere de torpile de către ambele submarine în zona poligonului de antrenament din Marea Neagră, în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă a forțelor FRMN.

Submarinul B-261 Novorossiysk  este primul din cele șase submarine Proiect 636.3 introduse în înzestrarea FRMN în perioada 2014-2014. Submarinul este dotat cu complexul de rachete Kalibr-PL și poate întrebuința rachete de croazieră de tip Kalibr (3M14). În perioada iunie-iulie 2019, submarinul nu a fost operațional, fiind supus unui proces de reparații la Sevastopol.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel