Două submarine ruseşti desfăşoară exerciţii de luptă în Marea Neagră

S.I. Catalin / 26 noi 2019 / 12:08

Echipajul submarinului rusesc Novorossiysk, parte a Flotei Mării Negre, a desfăşurat un exerciţiu de luptă împotriva submarinului Kolpino, care a jucat rolul „inamicului”, a declarat marți serviciul de presă al flotei, citat de agenţia de presă TASS.

,,Submarinul Novorossiysk a urmărit ipoteticul submarin inamicu, al cărui rol a fost îndeplinit de submarinul Kolpino. În timpul antrenamentului, echipajul Novorossiysk a trebuit să detecteze și să distrugă ținta subacvatică, cu sprijinul navelor de suprafață și aviației marine a flotei Mării Negre. ", a precizat serviciul de presă al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

Exercițiile au fost încheiat cu o tragere de torpile de către ambele submarine în zona poligonului de antrenament din Marea Neagră, în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă a forțelor FRMN.

Submarinul B-261 Novorossiysk  este primul din cele șase submarine Proiect 636.3 introduse în înzestrarea FRMN în perioada 2014-2014. Submarinul este dotat cu complexul de rachete Kalibr-PL și poate întrebuința rachete de croazieră de tip Kalibr (3M14). În perioada iunie-iulie 2019, submarinul nu a fost operațional, fiind supus unui proces de reparații la Sevastopol.

 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy