Două submarine nucleare ale Flotei ruse de Nord au lansat rachete de croazieră în Marea Barents (Video)

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciul de presă al Flotei ruse de Nord a informat, pe 20.06.2022, că submarinele nucleare Severodvinsk (Proiect 885, clasa Yasen) și Smolensk (Proiect 949A, clasa Antey) au executat un atac cu rachete de croazieră Kalibr și Granit asupra unei grupări navale a adversarului convențional în Marea Barents. 

,,Submarinele nucleare ale Flotei de Nord au executat un atac cu rachete de croazieră asupra unei grupări navale a adversarului convențional în Marea Barents. Lansările de rachete Kalibr și Granit au fost efectuate asupra unei poziții-țintă complexe, care a imitat o grupare navală de desant a adversarului, aflată la o distanță de aproximativ 200 de kilometri, se arată într-un comunicat de presă al flotei, preluat de agenția Tass.

După cum rezultă din comunicatul de presă, tragerile au fost executate de submarinele nucleare Severodvinsk (Proiect 885, clasa Yasen) și Smolensk (Proiect 949A, clasa Antey).

Trebuie remarcat faptul că, echipajele submarinelor cu propulsie nucleară au executat trageri comune, a căror caracteristică principală a constat în lovirea simultană a unei ținte cu diverse tipuri de rachete de croazieră, care au viteze și caracteristici de zbor diferite.

,,Conform datelor de control obiectiv, lansările de rachete au fost efectuate cu succes. Rachetele și-au confirmat caracteristicile, demonstrând o fiabilitate ridicată”, au menționat reprezentanții Flotei de Nord.

Raionul în care au fost executate tragerile a fost închis pentru navigația civilă și pentru zborurile aviației. Închiderea acestuia a fost asigurată de nave de luptă și auxiliare aparținând Flotilei Kola a forțelor întrunite. Lansările de rachete s-au efectuat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al flotei, în cadrul activităților de control la începerea perioadei de instrucție de vară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel