Două Eurofighter Typhoon s-au ciocnit în zbor. Unul dintre piloți și-a pierdut viața

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Eurofighter Typhoon
Eurofighter Typhoon

Două avioane multirol Eurofighter s-au ciocnit în zbor în nord-estul Germaniei.

UPDATE:

Unul din cei doi piloţi ai avioanelor militare de tip Eurofighter implicate luni într-o coliziune aeriană deasupra landului Mecklenburg - Pomerania Inferioară a decedat, au confirmat forţele aeriene germane, transmit dpa, AFP şi Reuters.


UPDATE:

Unul din cei doi piloţi ai avioanelor militare de tip Eurofighter implicate luni într-o coliziune aeriană deasupra landului Mecklenburg - Pomerania Inferioară a fost găsit în viaţă, a comunicat Ministerul Apărării de la Berlin, transmite dpa.

Forţele aeriene germane confirmaseră anterior că două avioane Eurofighter s-au prăbuşit în nord-estul ţării, după ce s-au ciocnit în aer. Potrivit acestora, ambii piloţi s-au ejectat şi au supravieţuit.

 

Cele două Eurofighter Typhoon s-au prăbușit la o distanță de 10 km unul de celălalt

 

Cele două aparate de zbor au intrat accidental în coliziune în timp ce luau parte la o manevră de luptă aeriană deasupra regiunii lacurilor din Mecklenburg, a precizat Bundeswehr-ul.

Incidentul a fost raportat în jurul orei locale 14.00 (12.00 GMT) de pilotul unul al treilea Eurofighter implicat în manevră, care a văzut de la distanţă două paraşute căzând spre sol.

Avioanele s-au prăbuşit la o distanţă de circa 10 km unul de celălalt.

Unul dintre piloţi a fost localizat într-un copac, iar o echipă de salvare încerca să-l aducă în siguranţă la sol. Al doilea pilot nu a fost localizat deocamdată, a indicat armata federală.

Ministrul de interne al landului, Lorenz Caffier, se află în drum spre locul accidentului, a confirmat purtătorul său de cuvânt


Știrea inițială

Cele două avioane multirol de tip Eurofighter Typhoon s-au ciocnit în timpul zborului în cursul unui incident petrecut luni în nord-estul Germaniei, informează cotidianul Haaretz, citând agenția Dpa, potrivit celor de la Mediafax.

Ministerul de Interne al landului Mecklenburg-Vorpommern a confirmat prăbușirea celor două avioane militare.

Potrivit postului local de radio Ostseewelle, incidentul aviatic s-a produs în jurul orei locale 14:00 (ora României, 15:00) în apropiere de la lacul Mueritz.

Cei doi piloți au reușit să se catapulteze și au supraviețuit.

O anchetă a fost deja demarată pentru a investiga incidentul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel