Două companii germane de transport maritim sunt suspectate de încălcarea sancțiunilor impuse Rusiei de către U.E

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Hansa Heavy Lift
Hansa Heavy Lift

Două companii germane de transport maritim sunt suspectate de au furnizat materii prime către peninsul Crimeea, ocolind sancțiunile Uniunii Europene.

Hansa Heavy Lift din Hamburg și Heinz Corleis KG au livrat în Rusia un lot de minereu de titan (ilmenit), care ulterior a fost găsit în Crimeea, potrivit Deutsche Welle care citează postul de radio Deutschlandfunk ( DLF ).

În noiembrie și decembrie 2017, Hansa Heavy Lift și Heinz Corleis KG au livrat un total de aproximativ 35.000 de tone de minereu de titan din Norvegia în portul rusesc Kavkaz, situat în strâmtoarea Kerch. Minereul a fost apoi reîncărcată pe nava rusă, Nefterudovoz-2, care, conform DLF, a navigat spre un port din Crimeea, aflat la doar 20 de kilometri distanță.

Minereul de titan este folosit şi în industria de apărare, astfel încât rămâne neclar dacă aceasta intră sub incidența sancțiunilor impuse de U.E, Rusiei, dar, în același timp, aprovizionarea Crimeei este în mod evident interzisă, subliniază jurnaliștii.

Între timp, Heavy Lift și Heinz Corleis KG declară că nu aveau de unde să ştie că minereul va reveni în Peninsula Crimeea, adăugând că livrările către Federația Rusă nu au încalcat sancțiunile

Faptul că nava cu minereu de titan a navigat în Crimeea a fost dezvăluită postul de radio Deutschlandfunk, de către redactorul-șef al portalului informațional Blackseanews.net, Andriy Klymenko.

Potrivit expertului, Rusia nu are nevoie de importuri de ilmenit, deoarece este extrasă în cantități suficiente în Ural. În același timp, subliniază el, companiile europene ar trebui să țină seama de faptul că portul Kavkaz este folosit pentru a ocoli sancțiunile, potrivit unian.info

Procuratura din Hamburg a confirmat pentru DLF că au fost verificate acuzațiile împotriva Hansa Heavy Lift și Heinz Corleis KG

Între timp, Ministerul de Externe al Norvegiei a raportat că se află în desfășurare o investigație împotriva companiei norvegiene Titania Kronos, care a extras minereul de titan, presupus ca ar fi fost livrat în Crimeea.

Norvegia nu face parte din UE dar a aderat anterior la sancțiunile impuse Rusiei în legătură cu anexarea Crimeei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel