Două bombardiere strategice ruseşti Tupolev Tu-160, interceptate în apropiere de Marea Britanie

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Două bombardiere strategice ruseşti Tupolev Tu-160 "Blackjack" au fost interceptate, vineri, desupra Marii Nordului, de un avion britanic de vânătoare Eurofighter Typhoon, din forţa de reacţie rapidă a Royal Air Force (RAF), însoţit de un avion pentru alimentare în aer Voyager.

Forţele aeriene britanice, împreună cu partenerii din NATO, au urmărit îndeaproape cele două bombardiere ruseşti, care au trecut prin spaţiile aeriene ale mai multor ţări şi se apropiau de cel al Marii Britanii, se precizează într-un comunicat al Guvernului britanic.

Cele două bombardiere strategice Tupolev Tu-160 au fost escortate de britanici în afara zonei lor interes, pentru a se asigura că nu violează spaţiul aerian al Marii Britanii.

,,Bravii noştri piloţi din RAF au dovedit din nou că suntem gata să răspundem oricărei ameninţări la adresa Marii Britanii. Împreună cu aliaţii noştri din NATO, trebuie să rămânem vigilenţi şi atenţi la activitatea militară a Rusiei", a declarat Secretarul britanic al Apărării, Gavin Williamson, în urma incidentului.

Este pentru a doua oară săptămâna aceasta când avioanele RAF decolează pentru a investiga activitatea aeriană a ruşilor, ultimul incident având loc marţi, însă atunci nu a fost necesară interceptarea cu avioane Typhoon.

Avioanele Eurofighter Typhoon sunt considerate cele mai avansate avioane de vânătoare ale momentului, în vreme de avioanele Tupolev Tu-160 sunt cele mai mari şi mai grele aeronave supersonice, fiind considerate şi cele mai rapide bombardiere aflate în uz.

Rusia confirma că două bombardiere strategice Tu-160 au efectuat un zboară peste Marile Barents, Norvegia și Nordului.

Două bombardiere strategice Tu-160 (numele de cod NATO: Blackjack) al Forțelor Aerospațiale ruse au efectuat un zbor deasupra Mării Barents, Norvegiei și Nordului, a declarat vineri serviciul de presă al Ministerului Apărării din Rusia, citat de agenţia de presă TASS.

,,Două bombardiere strategice Tu-160 au efectuat un zbor planificat deasupra apelor neutre din mările Barents, Norvegiană și Nordică", a afirmat ministerul, adăugând că avioanele au fost însoțite de aeronave interceptoare supersonice MiG-31.

,,La anumite părți ale traseului, avioanele ruseşti au fost interceptate de avioane de luptă F-16 ale aviației daneze și de avioanele Eurofighter Typhoon ale Royal Air Force (RAF)'', a afirmat ministerul.

Potrivit ministerului rus al Apărării, zborul a durat mai bine de 134 de ore, astfel încât avioanele au făcut şi un exerciţiu de alimentate cu combustibil.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel