Două bombardiere strategice rusești Tu-95MS au patrulat desupra apelor neutre ale Mării Chukotka. A treia misiune de acest fel în 2023

Ionel Copcea |
Data publicării:
Bombardier strategic rusesc Tu-95. Foto: Ministerul Apărării din Rusia
Bombardier strategic rusesc Tu-95. Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 12.05.2023, că două bombardiere strategice Tu-95MS au efectuat un zbor planificat, cu durata de 13 ore, deasupra apelor neutre ale Mării Chukotka.

“Două bombrdiere strategice de tip Tu-95MS din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune au executat un zbor planificat în spațiul aerian situat deasupra apelor neutre ale acvatoriului Mării Chukotka. Durata zborului a fost de peste 13 ore. În timpul acestuia, echipajele bombardierelor au efectuat realimentarea în aer a aparatelor de zbor”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția de presă Tass.

După cum au precizat reprezentanții militari ruși, pe timpul îndeplinirii misiunilor, bombardierele strategice au fost escortate de avioane de vânătoare MiG-31, Su-30SM și Su-35 din cadrul armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană a Regiunii Militare Est.

Reprezentanții ministerului au adăugat că piloții Aviației cu rază lungă de acțiune efectuează în mod regulat zboruri deasupra apelor neutre ale Oceanului Arctic, Oceanului Atlantic de Nord, Mării Negre, Mării Baltice și Oceanului Pacific. Toate zborurile avioanelor din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse se desfășoară în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian.  

 

A treia misiune de acest fel în 2023

 

Comentariul autorului: Este a treia misiune de acest tip desfășurată de la începutul acestui an de bombardierele strategice rusești de tip Tu-95MS în zona Extremului Orient. Zborurile precedente au fost efectuate pe 14 februarie (Marea Bering) și 18 aprilie (Marea Bering și Marea Okhotsk).

Postul de televiziune Zvezda al Ministerului rus al Apărării a prezentat un scurt material video cu misiunea îndeplinită de bombardierele strategice rusești. Din acesta rezultă faptul că aeronavele au decolat pe timp de noapte.

Însemnele avioanelor nu au fost vizibile în timpul materialului video, acestea fiind filmate de la distanță. Totuși, se poate aprecia că cele două bombardiere Tu-95MS aparțin unui regiment de aviație din cadrul Diviziei 326 Aviație de Bombardament - Ukrainka (Regiunea Amur). Acestea au decolat, probabil, de pe aerodromul de dislocare permanentă și au revenit pe acesta la încheierea misiuni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel