Două bombardiere strategice rusești de tip Tu-95MS au zburat deasupra apelor neutre ale Mării Barents și Mării Norvegiei

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Bombardiere strategice de tip Tu-95MS aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse
Bombardiere strategice de tip Tu-95MS aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 14.09.2023, că două bombardiere strategice de tip Tu-95MS au îndeplinit misiuni de patrulare deasupra apelor neutre ale Mării Barents și Mării Norvegiei. 

Două bombardiere strategice Tu-95MS aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au executat un zbor planificat în spațiul aerian situat deasupra apelor neutre ale acvatoriilor Mării Barents și Mării Norvegiei.

Durata zborului a fost de aproximativ patru ore. Bombardierele strategice au fost escortate de avioane de vânătoare de tip Su-30SM”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Tass.

După cum a precizat comandantul Aviației cu rază lungă de acțiune, general locotenent Serghei Kobylash, zborurile au fost efectuate în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian.

“Piloții Aviației cu rază lungă de acțiune efectuează în mod regulat zboruri deasupra apelor neutre ale Oceanului Arctic, Oceanului Atlantic de Nord, Mării Negre, Mării Baltice și Oceanului Pacific”, a menționat Kobylash. 

Comentariul autorului: Postul de televiziune Zvezda al Ministerului rus al Apărării a prezentat un scurt material video cu misiunea îndeplinită de cele două bombardiere strategice. Din analiza acestuia rezultă faptul că zborul a fost efectuat cu aeronavele Moscova (număr de înregistrare RF-94126, număr de bord 12 roșu) și Kozelsk (număr de înregistrare RF-94120, număr de bord 22 roșu). Acestea aparțin Regimentului 184 Aviație de Bombardament al Diviziei 22 Aviație de Bombardament - Engels (Regiunea Saratov).

După cum rezultă din imaginile video, la misiune au mai participat un avion-cisternă de tip Il-78M (număr de înregistrare RF-94269, număr de bord 30 albastru) și un avion de vânătoare Su-30SM (număr de bord 31 albastru) din dotarea grupului de acrobație aeriană Ruskie Vitiazi, care a fost realimentat în aer.

Ținând cont de durata relativ mică a zborului, de numai patru ore, se poate aprecia că aeronavele au decolat de pe aerodromul Olenya de lângă Olenegorsk din Regiunea Murmansk, unde au fost dispersate anterior, în urma unor atacuri executate asupra aerodromului din Engels de către drone ale armatei ucrainene.

Este interesant de semnalat faptul că imaginile prezentate de partea rusă în ultima perioadă nu mai sunt retușate, iar însemnele de înregistrare de pe aeronave nu mai sunt blurate, așa cum s-a întâmplat după declanșarea invaziei militare în Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel