Două bombardiere strategice americane B-1B au zburat în proximitatea frontierelor rusești din Regiunea Mării Baltice

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Comandamentul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa și Africa a informat că, pe 11.10.2021, două bombardiere strategice americane de tip B-1B Lancer, care au decolat de la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie, au zburat în Regiunea Mării Baltice.

Cele două bombardiere americane au îndeplinit misiuni, în special, în spațiul aerian al Lituaniei. Echipajele aeronavelor au colaborat cu dispecerii Serviciului Comun pentru Conducerea Atacurilor Aeriene (JTACS) din Lituania și ai Diviziei 352 Operații Speciale aparținând Forțelor Aeriene ale Marii Britanii, care le-au furnizat date despre țintele terestre.

Potrivit datelor disponibile, misiunea a fost efectuată în zona poligonului de aviație Kazlu-Ruda din Lituania, situat în districtul Marijampole, în apropierea frontierei cu Regiunea Kaliningrad.

“Zborul bombardierelor strategice a avut ca scop creșterea nivelului de pregătire și interoperabilitate dintre piloți și controlorii de trafic aerian în ceea ce privește coordonarea atacurilor aeriene pentru sprijinul forțelor terestre”, se arată într-un comunicat de presă al Comandamentului Forțelor Aeriene ale SUA din Europa și Africa, preluat de agenția rusă Interfax.

După încheierea misiunii, bombardierele B-1B au aterizat pentru realimentare la Baza Aeriană Spangdahl din Germania, revenind ulterior în Marea Britanie.

Este vorba despre primul zbor efectuat de două din cele patru bombardiere strategice americane B-1B Lancer redislocate temporar din SUA în Marea Britanie în cursul săptămânii trecute.

“Rotirea grupurilor operative de bombardiere permite coaliției noastre o integrare strânsă și implementarea de tactici noi și inovatoare. Forțele întrunite multinaționale trebuie să fie pregătite să răspundă oricărei amenințări pentru menținerea securității globale”, a declarat generalul Jeff Harrigan, comandantul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa și Africa.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel