Două bombardiere rusești Tu-22M3 au patrulat în spațiul aerian al Belarusului (VIDEO)

Ionel Copcea |
Data publicării:
Tupolev Tu-22M3
Tupolev Tu-22M3

Ministerul rus al Apărării a informat că, pe 10.11.2021, două bombardiere cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3 din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au îndeplinit misiuni de patrulare în spațiul aerian al Republicii Belarus.

“Bombardierele Tu-22M3 au cooperat cu punctele de conducere ale Forțelor Armate ale Federației Ruse și Republicii Belarus pentru verificarea sistemului de apărare antiaeriană al Statului unional”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Tass.

După cum au anunțat reprezentanții ruși, cele două aeronave au participat la verificarea acțiunilor echipajelor de luptă, care îndeplinesc misiuni de apărare antiaeriană în cadrul Sistemului regional unic de apărare antiaeriană a statului unional format de Federația Rusă și Republica Belarus.

“Verificarea sistemului de apărare antiaeriană s-a desfășurat sub conducerea comandantului Forțelor Aeriene și Trupelor de Apărare Antiaeriană ale Republicii Belarus. Toate misiunile stabilite au fost îndeplinite integral. Ulterior, bombardierele Tu-22M3 au revenit pe aerodromul de dislocare permanentă de pe teritoriul Federației Ruse”, au concluzionat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

 

La misiuni a participat și un Su-27

 

Comentariul autorului: Bombardierele Tu-22M3 participante la misiune aparțin Regimentului 52 Aviație de Bombardament - Shaikovka (Regiunea Kaluga) din cadrul Diviziei 22 Aviație de Bombardament - Engels (Regiunea Saratov) a Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video cu cadre din timpul zborurilor. Din analiza acestuia, rezultă faptul că unul dintre bombardierele Tu-22M3 a avut numărul de bord 35 roșu. De asemenea, în imagini apare și un avion de vânătoare de tip Su-27, cu numărul de bord 52 roșu.

Este interesant de remarcat faptul că aeronava Tu-22M3 cu numărul de bord 35 roșu a participat și la misiunea de patrulare deasupra apelor neutre ale Mării Negre îndeplinită de două bombardiere de acest tip pe 26.10.2021

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel