Două bombardiere rusești Tu-160 - misiuni de patrulare deasupra apelor neutre ale Mării Barents, pentru prima dată de la invadarea Ucrainei

Ionel Copcea |
Data publicării:
Un bombardier strategic Tu-160, în timpul unei misiuni de realimentare. Sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
Un bombardier strategic Tu-160, în timpul unei misiuni de realimentare. Sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 19.07.2022, două bombardiere strategice de tip Tu-160 au îndeplinit misiuni de patrulare deasupra acvatoriului Mării Barents.

“Două bombardiere strategice Tu-160 aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune au efectuat un zbor planificat în spațiul aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Barents”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Tass.

Potrivit datelor prezentate de reprezentanții Ministerului rus al Apărării, pe anumite porțiuni ale traiectului de zbor, bombardierele strategice au fost escortate de avioane de vânătoare de tip MiG-31 ale armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană a Flotei de Nord. Durata zborului a fost de aproximativ șapte ore.

“Echipajele avioanelor din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune zboară în mod regulat deasupra apelor neutre ale Oceanului Arctic, Oceanului Atlantic de Nord, Mării Negre, Mării Baltice și Oceanului Pacific. Toate zborurile aeronavelor Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse se desfășoară în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian”, au concluzionat reprezentanții ministerului.

 

Prima misiune a Tu-160 deasupra Mării Barents, de la invadarea Ucrainei încoace

 

Comentariul autorului: Postul de televiziune Zvezda a prezentat un scurt material video cu misiunea de patrulare a bombardierelor strategice rusești, Din analiza acestuia rezultă faptul că aeronavele participante la activitățile de pregătire pentru luptă au fost Vladimir Sudets (număr de bord 15 roșu, număr de înregistrare RF-94108) și Vitali Kopilov (număr de bord 08 roșu, număr de înregistrare RF-94115).

Cele două avioane aparțin Regimentului 121 Aviație de Bombardament - Engels (Regiunea Saratov) al Diviziei 22 Aviație de Bombardament - Engels din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

De regulă, zborurile de patrulare ale bombardierelor strategice rusești sunt asociate cu activități politico-militare importante aflate în curs de desfășurare, pentru a sublinia și a da greutate importanței acestora. Astfel, misiunea de astăzi ar putea fi legată de vizita președintelui rus, Vladimir Putin, în Iran, unde are planificate întâlniri cu omologii săi din Turcia și Iran, pentru analiza situației din Ucraina.

Trebuie remarcat faptul că este pentru prima dată de la declanșarea invaziei militare a Federației Ruse în Ucraina când este organizată o misiune de acest tip. De asemenea, aceasta a fost mai scurtă ca de obicei, limitându-se la spațiul aerian rus și zona arctică. Anterior, bombardierele strategice rusești zburau pe traiecte mai lungi, cu durate de peste 10 ore, deasupra apelor neutre ale Mării Norvegiei și Mării Nordului.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel