Două avioane T-45 Goshawk ale US Navy s-au ciocnit în aer

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Avion T-45 Goshawk Sursa foto: US Navy
Avion T-45 Goshawk Sursa foto: US Navy

Două avioane de antrenament ale US Navy s-au ciocnit astăzi în aer în statul Texas, dar din fericire echipajele formate din studenți piloți și instructori de zbor au supraviețuit, a anunțat Marina.

”Două avioane de antrenament T-45 Goshawk ale Escadrilei 22 Antrenament s-au ciocnit în aer în Ricardo, Texas, azi (n.red - ieri) în jurul orei 11”, potrivit USNI News care citează o declarație a șefului centrului de antrenament aero-naval.

”O aeronavă a putut ateriza în siguranță la Baza Aero-Navală Kingsville din Texas, iar instructorul celuilalt avion și elevul pilot s-au catapultat la aproximativ nouă mile sud de Kingsville, în Ricardo, Texas. Un pilot a fost dus la spitalul Christus Spohn Kleberg cu răni ușoare. O anchetă a fost demarată pentru a stabili cauzele incidentului”, se arată într-o postare pe Facebook a centrului de antrenament.

 

T-45C este avionul de antrenament pe care îl folosesc viitorii piloți ai Marinei americane. În timpul antrenamentelor sunt organizate misiuni atât pe simulator cât și zboruri alături de un pilot instructor.

Conform imaginilor de pe pagina de socializare a centrului de antrenament, elevii și piloții instructori au început pe 12 mai antrenamentele pentru zborul în formație.

Ultimul accident cu un avion T-45 a avut loc în octombrie 2017, când pilotul locotenent Patrick Lawrence Ruth și elevul Wallace Eugene Burch au murit după ce avionul în care se aflau s-a prăbușit în apropiere de Tellico. Ancheta a stabilit că comportamentul agresiv și nesigur, inclusiv zborul la nivel razant cu solul au fost cauzele accidentului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel