Două avioane rusești de patrulare maritimă Tu-142 au testat eficiența NORAD în Alaska

Eduard Pascu |
Data publicării:

Pe 29 martie, două avioane rusești de patrulare maritimă și de luptă antisubmarin Tu-142 au testat eficiența Comandamentului Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD) intrând în Zona de Identificare a Apărării Antiaeriene (ADIZ) din Alaska.

Aeronavele au zburat în spațiul aerian internațional, iar Comandamentul din Alaska nu a precizat dacă avioanele americane sau canadiene au fost trimise să le intercepteze, transmite Air Force Magazine.

”Ca întotdeauna, NORAD rămâne vigilent și gata să protejeze spațiul aerian suveran al Canadei și al Statelor Unite pentru a descuraja și distruge potențialele amenințări la adresa zonelor noastre exclusive aeriene și maritime”, a transmis în comunicat Comandamentul de Apărare Aerospațială din Alaska.

Incidentul vine la scurt timp după ce avioanele americane și canadiene au încheiat un exercițiu major axat pe poziționarea rapidă a aeronavelor și protejarea spațiului aerian din nord. Ca parte a exercițiului ”Amalgam Dart”. La acest exercițiu au participat 27 de aeronave și peste 500 de militari din: baza aeriană Thule, Groenlanda; Baza Forței Aeriene Eielson, Alaska; și baze canadiene din mai multe provincii, inclusiv Yukon, Teritoriile de Nord-Vest și Nunavut.

”NORAD se angajează să colaboreze cu aliații și partenerii săi pentru a consolida stabilitatea și securitatea globală, deoarece ne confruntăm acum cu o gamă mult mai largă de amenințări care ne testează securitatea și necesită apărări inovatoare și adaptate”, a declarat comandantul Forțelor Aeriene Regale Canadiene, generalul Eric Kenny.

Este pentru a doua oară, în acest an, când avioane Tu-142 intră în ADIZ din Alaska, după un incident similar din ianuarie.

În 2020, NORAD a efectuat mai multe interceptări decât în ​​ultimii ani, întrucât Rusia a zburat în mod repetat bombardiere, avioane de patrulare maritimă, avioane de avertizare timpurie și de luptă în regiune.

”Sistemele noastre din nord au înregistrat o intensificare a activității militare străine, pe măsură ce concurenții noștri continuă să-și extindă prezența militară și să ne testeze apărarea”, a declarat în august generalul Glen D. VanHerck, comandantul NORAD și al Comandamentului nordic al SUA, după o interceptare. ”Anul acesta am efectuat mai mult de 20 de interceptări, cele mai multe din ultimii ani. Importanța eforturilor noastre de apărare aeriană în nord nu a fost niciodată mai evidentă”, a mai spus Glen D. VanHerck. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel