Două avioane F-16 ale Turciei au identificat un avion rusesc de cercetare Il-20 deasupra Mării Baltice

Sursa foto: Turkish Air Force
Sursa foto: Turkish Air Force

Două avioane F-16 ale Forțelor Aeriene ale Turciei, care se află în misiune de Poliție Aeriană la Malborok, Polonia au executat, la comanda Centrului NATO din Germania o misiune de Poliție Aeriană pentru identificarea unei ținte care zbura cu transponderul oprit peste Marea Baltică și care punea în pericol traficul aerian în zonă.

Centrul de Operațiuni Aeriene Combinate de la Uedem, Germania, a înregistrat o țintă neidentificată în Marea Baltică care zbura de la Kaliningrad, Rusia și a ordonat avioanelor F-16 turcești să efectueze o misiune de interceptare pentru identificarea aeronavei. Avioanele F-16 s-au apropiat și au identificat avionul ca fiind un aparat Il-20 rusesc (COOT ALPHA), se arată într-un comunicat al Aircom.

Avionul rus de cercetare Il-20 care a zburat peste apele internaționale aproape de Lituania, nu avea depus un plan de zbor și nu emitea un semnal de transponder cauzând un potențial risc pentru alți utilizatori ai spațiului aerian. Avionul rusesc a fost escortat iar la finalizarea misiunii aeronavele F-16 s-au întors la baza aeriană Malbork.

Patru F-16 ale forțelor aeriene turcești de la baza aeriană de la Bandırma au aterizat pe 6 iulie la baza aeriană Malbork din Polonia. Detașamentul format din 80 de militari a sosit în sprijin la Baza Aeriană Malbork unde, până la jumătatea lunii septembrie, vor executa alături de parteneti serviciul de Poliția Aeriană NATO din regiune, se arată într-un comunicat al Forțelor Aeriene NATO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy