Două avioane F-15 americane au bombardat o bază a SUA

Tudor Curtifan |
Data publicării:

În cursul zilei de ieri două avioane  F-15E Strike Eagle au efectuat lovituri aeriene vizând un depozit de armament la o bază controlată de SUA și aliați în nordul Siriei.

Avioanele americane F-15E Strike Eagle, cu sediul la Muwaffaq al Salti AB (Iordania), au efectuat bombardamente aeriene asupra unei baze a coaliției aflată în nordul Siriei, în apropiere de granița cu Turcia. 

Loviturile aeriene au fost efectuate după ce baza a fost evacuată, scopul acestora fiind de a împiedica alte forțe să preia controlul depozitului de armament, informează Scarmble Magazine. Informația a fost confirmată pentru CNN și de oficiali ai US Army.

Colonelul Myles B. Caggins a declarat presei că bombardamentele bazei din Siria, aflată la granița cu Turcia, au fost planificate iar tot personalul și echipamentele tactice au fost evacuate înainte ca avioanele americane F-15 să lovească baza. Baza era utilizată de coaliția condusă de SUA în lupta cu Statul Islamic.

Amintim că cei aproximativ 1.000 de soldaţi americani desfăşuraţi în nordul Siriei au primit ordin să părăsească ţara, cu puțin timp înainte ca Turcia să lanseze o ofensivă în Siria, împotriva kurzilor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel