Două armate rusești au început executarea unui exercițiu în Caucazul de Nord. Au fost desantate 20 de grupe Spetsnaz

Ionel Copcea |
Data publicării:

Pe 22.07.2020, în Caucazul de Nord a început executarea unui exercițiu tactic cu dublă partidă de amploare, cu participarea Armatelor 49 și 58 arme întrunite ale Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse. La exercițiu participă statele majore ale celor două armate, precum și mari unități de conducere și asigurare din cadrul acestora.

În total, la exercițiu sunt implicați peste 7.000 de militari, precum și aproximativ 1.500 de unități de tehnică militară și specială.

Pe parcursul fazei inițiale a exercițiului, peste 20 de grupe Spetsnaz ale Regiunii Militare Sud au fost desantate în raioanele de desfășurare a punctelor de comandă de campanie ale Armatelor 49 și 58 arme întrunite.

Militarii au fost desantați prin parașutare și debarcare din elicoptere de tip Mi-8AMTȘ și Mi-35. Misiunile grupelor Spetsnaz constau în desfășurarea de activități de cercetare-diversiune în raioanele de dispunere a punctelor de comandă, cu fotografierea și înregistrarea video a locurilor de amplasare a tehnicii de luptă și speciale, capturarea militarilor în scopul obținerii de informații și scoaterea din funcțiune a mijloacelor de transport și a nodurilor de comunicații de campanie.

Întrebuințarea acestei tehnici s-a dovedit foarte eficientă în toate exercițiile anterioare din teren, având efectul unei confruntări reale între grupările de forțe adverse în lupta modernă de arme întrunite.

 

Comentariul autorului: Trebuie remarcat faptul că exercițiul a început la numai o zi după finalizarea unei verificări inopinate asupra nivelului de pregătire pentru luptă, la care, potrivit declarațiilor șefului Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, general de armată Valeri Gherasimov, structurile Regiunii Militare Sud au fost implicate în proporție de 100%.

Ținând cont de faptul că la exercițiu participă două din cele trei armate de arme întrunite din sudul Federației Ruse, probabil că acesta este condus de comandantul Trupelor Regiunii Militare Sud, general de armată Aleksandr Dvornikov.

Potrivit unor declarații anterioare ale reprezentanților ruși, în timpul perioadei de instrucție de vară, care a început la 01.06.2020, în Caucaz sunt planificate 10 exerciții tactice cu trageri de luptă la nivel batalion. În același timp, în poligoane, vor fi efectuate tabere de instrucție cu mari unități și unități militare aparținând Trupelor de Rachete și Artilerie, Trupelor de Apărare Antiaeriană, Trupelor de Protecție RCB, Trupelor de Transmisiuni și Trupelor de Geniu.

În afară de acestea, sunt planificate cinci exerciții de amploare cu dublă partidă. Două dintre acestea se vor desfășura în luna iulie între Armatele 49 și 58 arme întrunite. În luna august, în Regiunea Rostov, unități ale Diviziei 150 Infanterie Moto se vor opune marii unități de infanterie moto din Regiunea Volgograd. În același timp, în poligonul Kapustin Yar, va fi efectuat un exercițiu cu dublă partidă al marilor unități de infanterie moto din Cecenia și Daghestan. Tot în luna august, în trei poligoane de arme întrunite din Republica Karacheay-Cerkessia, Ținutul Stavropol și Ținutul Krasnodar, se vor confrunta două brigăzi de infanterie moto din cadrul Armatei 49 arme întrunite.

De asemenea, trupele regiunii vor efectua peste 20 de exerciții cu dublă partidă, cu grupuri tactice de nivel batalion din diverse regimente.

Cele mai importante manevre cu participarea forțelor Regiunii Militare Sud se vor desfășura în cadrul exercițiului de comandament și stat major Caucaz-2020, planificat pentru luna septembrie.

În ceea ce privește Trupele cu Destinație Specială (Spetsnaz) ale Regiunii Militare Sud, trebuie spus faptul că acestea sunt cele mai numeroase din Federația Rusă, incluzând trei brigăzi și un regiment.

În cadrul trupelor cu subordonare centrală (direct la comandantul Regiunii Militare) îndeplinesc misiuni Brigada 10 Destinație Specială (Spetsnaz) - Molkino, Brigada 22 Destinație Specială (Spetsnaz) - Bataysk și Brigada 346 Destinație Specială (Spetsnaz) -Prokhladniy.

De asemenea, în organica Armatei 49 arme întrunite - Stavropol se află Regimentul 25 Destinație Specială (Spetsnaz) - Stavropol.

Brigăzile 10 și 22 au fost preluate de la fosta Regiune Militară Caucazul de Nord, în timp de Brigada 346 și Regimentul 25 au fost formate înaintea desfășurării Jocurilor Olimpice de la Soci, pentru asigurarea securității în timpul acestora. Ulterior, au fost păstrate în structura Trupelor regiunii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel